Nord-Norge

Finnsnes kl. 21.00: UP har gjennomført fartskontroll. Utferdiget seks forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 63 km/t i 50-sone.

Salangsdalen kl. 20.42: UP har gjennomført fartskontroll. Utferdiget syv forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 85 km/t.

Sjøvegan/Medby kl 17.06: Nødetatene rykker ut til en enebolig etter innkommet melding om at huset er røyklagt. Skal ikke være personer i huset.

Finnsnes kl. 16.43: Politiet har avholdt trafikkontroll i sentrum. Fem bilister ble bøtelagt for mobilbruk under kjøring.

Tromsdalen, 08.36: Seks er bøtelagte for kjøring mot skilt i Tromsdalen. Det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Misvær, 02.29: Politiet får melding om en hyttebrann. "Brenner i hovedhytten til Arctic Cabins, Vestvatn. Skal være ca 30 gjester der. Ingen skal være savnet", opplyser politiet i Nordland. Les mer her.

Bogen, 00.58: UP har stanset en bil på E10 på grunn av fart. Nærmere bestemt ble den kvinnelige sjåføren, født i 1997, målt til å kjøre i 114 kilometer i timen i en 80-sone. Kvinna hadde seks prikker fra før, og fikk nå tre til. "Dermed førerkortbeslag og anmeldelse", skriver politiet i Nordland.

Repparfjord, 00.30: UP har stanset en mannlig fører i 20-årene på grunn av mistanke om promillekjøring, opplyser politiet i Finnmark. Samtidig opplyses det at UP har gjennomført fartskontroll på det samme stedet, og at fire fikk reaksjoner grunnet for høy fart. Den høyeste hastigheten ble målt til 103 kilometer i timen i 80-sonen.

Tromsø, 22.51:Politiet har pågrepet en person etter mistanke om ruspåvirket kjøring. Passasjerer forsøkte å løpe fra stedet, men ble innhentet og pågrepet av politiet. Vedkommende satte seg kraftig til motverge. Det bel også gjort funn av narkotika på mannen, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Norge

Åfjord, 05.56: Politit i Trøndelag har mottatt melding om brann i et oksygenanlegg til fiskeoppdrett i Stokksund. Kort tid etterpå meldes det at brannvesenet har fått kontroll på stedet. Hendelsesforløp/årsak er uklart.

05.45: Frps Jon Helgheim mener biologiske forskjeller gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn. Det er i et Facebook-innlegg at Helgheim, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, tar til orde for å slutte med all kjønnskvotering, skriver Nettavisen. – Forstokkede holdninger, sier likestillingsminister Linda Helleland (H). Les mer her.

Kongsberg, 04.53: Politiet i Sør-Øst melder om brann i søppel inne på et område der det bor studenter, Det viste seg at det hadde tatt fyr i en sneip i søppelet på utsiden.

Oslo, 03.47: Politiet i Oslo drar ut til Østre Aker ved Grorud etter melding om en trafikkulykke. Etter å ha kommet til stedet finner politiet en bil med store skader, låst og stående på tomgang, men ingen personer. Klokken 04.50 melder politiet at en patrulje har funnet det som mistenkes å være føreren av bileb. Vedkommende tatt med til arresten for prøvetaking, mistenkt for ruspåvirket kjøring.

Oslo, 03.21: Politiet får melding om brann i en søppelkonteiner på Brinken. Patrulje på stedet melder om at det har tatt fyr i veggen på en garasje, men oppdaterer straks at brannen er under kontroll. Klokken 03.27 rykker politiet ut til en ny brann, denne gang på Vålerenga der det brenner ved en Kiwi-butikk. Kort tid etterpå meldes det at brannen er under kontroll. "Noen sprekker i et vindu, men ingen skader utover dette. Kan ikke utelukke at de to brannene har noe med hverandre å gjøre", skriver politiet i Oslo.

Fiskarstrand, 00.25: Politiet MøreRomsdal melder om en trafikkulykke der en bil har kjørt av veien. 00.55 meldes det om at føreren av bilen, som var den eneste i bilen, er erklært død på stedet.

Verden

Syria, 06.27: Krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria, ifølge nyhetsbyrået SANA. Men USA nekter for kjennskap til angrepet.

Italia, 05.53: Ifølge AFP melder italienske medier at to er døde og flere skadet etter at et tog sporet av i Italia. Les mer her.