Onsdag denne uken ble det avgjort. Etter lang tids kamp mot høy eiendomsskatt i Målselv har sentrale personer på facebooksiden: « Lavere eiendomsskatt i Målselv kommune» nå bestemt seg for å danne et nytt politisk parti i Målselv. Avgjørelsen kom på et møte onsdag etter at flere innbyggere hadde støttet tankene på facebookgruppen.

– Vi vil etablere et nytt politisk parti i Målselv, bekrefter Odd Thomassen.

Partiet vil få navnet «Målselvpartiet», og har som mål å stille liste til kommunevalget 2019.

Vil skape bolyst

Selv om partiets fremste mål er å fjerne eiendomsskatten, sier Thomassen at det ikke kan sammenlignes med Fremskrittspartiet eller Høyre.

– Det vil nok helle mer mot Sentepartiet og Venstre sin politikk, sier han.

I tillegg til å få fjernet eiendomsskatten, vil viktige stikkord for partiet være å skape bolyst i kommunen og å sørge for at det blir utvikling i hele kommunen.

– Retningen i dagens politikk i kommunen må endres til det beste for innbyggerne i Målselv. Det er masse vi ønsker å gripe fatt i, sier Thomassen, og fortsetter:

– Skape bolyst i kommunen, prioritere samferdsel og ruste opp dårlige kommunale veier, utvikle distriktene bedre og ta hele kommunen i bruk, miljø, støtte opp og legge til rette for næringslivet og næringsutvikling og bygge bedre ut for turisme.

Må sanke underskrifter

For å kunne stille liste til kommunevalget i 2019 må partiet også sanke underskrifter fra to prosent av den valgbare befolkningen i kommunen.

De ønsker mange medlemmer og håper å få både erfarne politikere og unge, fremadstormende politikere med inn i partiet.

– Vi håper folk som vil være med på å danne partiet vil ta kontakt med oss. Vi ønsker spesielt erfarne politikere velkommen inn i partiet, sier Thomassen.

Han sier de nå jobber for fullt for å få partiet etablert.

– Vi har allerede laget vedtektene men det er mye som gjenstår. Vi må blant annet registrere partiet, lage stiftelsesprotokoll, danne interimstyre og lage partiprogram, forteller Thomassen.

Han regner med at de vil ha det meste på plass til neste møte i slutten av juni. Til høsten vil de gjennomføre allmøter rundt omkring i kommunen.

– På allmøtene kan alle som vil komme for å få litt informasjon om det nye politiske partiet i Målselv, sier Thomassen.