Som kjent fikk ikke forslaget fra Sandra Borch (Sp) flertall i Energi og miljøkomiteen på stortinget. Både H, Frp og Ap stemte i mot. Denne situasjonen har Amundsen lite sans for.

Tvinges av Venstre

– Vi skal ta en intern diskusjon på denne saken. Jeg liker ikke måten denne saken er håndtert på. Jeg oppfatter at partiet Venstre tvinger regjeringspartiene til å stemme mot forslaget fra Borch. Det mener jeg ikke er i tråd med løftene til velgerne, sier Amundsen til Folkebladet.

– Etter valget i 2013 var vi veldig tydelige på at vi skulle liberalisere skuterlovgivninga. Og det kom et lovforslag i stortinget som en i ettertid har sett at ikke var den forenklinga en ønsket. Dette advarte jeg også mot på det tidspunktet. Erkjennelsen i stortinget er at en ikke oppfyllte den lovnaden en kom med i 2013. Men nå har Venstre kommet i regjering og satt foten ned, sier han.

Skal prøve å snu eget parti

– Jeg synes ikke særlig om det. Det har jeg også sagt klart i fra om. Dette er en sak som ikke er egnet til å tjene politikernes ære. Nå hadde vi muligheten til å rydde opp i noe av lovnadene fra 2013. Det gikk ikke på grunn av Venstre, sier Amundsen.

– Kan du klare å snu ditt eget parti under avstemmingen i stortinget torsdag?

– Det kan jeg på ingen måte garantere. Men selvfølgelig vil jeg prøve. Jeg tror på mange måter dette løpet er kjørt fordi det er et samarbeid mellom flere partier. Da skal det godt gjøres å snu så kort tid i forveien, sier han.

– Sandra Borch har opptrådt veldig redelig i denne saken ved å prøve å få et flertall fremfor å drive ren opposisjonspolitikk. Det fortjener hun skryt for. Det har også vært min intensjon, at her må vi prøve å få noe til politisk og ikke skyte på hverandre verbalt. Men her er det Venstre som overkjører de andre partiene dessverre, sier han.

Forstår at velgerne reagerer

– Her får vel Frp problemer overfor sine egne velgere?

– Ja, selvfølgelig gjør vi det. Det har vært mange slike saker i Nord-Norge som våre velgere reagerer på. Det har jeg forståelse for, sier han.

– Når det gjelder denne konkrete saken får vi se hva skjer i stortinget torsdag. Men jeg er veldig tydelig på at dette ikke er Frp-politikk, sier Amundsen.