– Det er veldig irriterende og ubehagelig, sier styrer i Silsand barnehage, Merete Henriksen, oppgitt.

Barnehagen har i lang tid hatt besøk i uteområdet etter stengetid. Det synes Henriksen er helt greit, så lenge man ikke gjør hærverk og så lenge man rydder opp etter seg.

– Vi finner snusposer, snusbokser og sneiper til stadighet slengende ute i uteområdet vårt, sier Henriksen.

Stabler bordene oppå hverandre

Tirsdag var det andre gang på kort tid at de også fant bordbenkene stablet oppå hverandre i høyden.

– De stabler tre og fire benker oppå hverandre og lar dem bare stå slik etterpå. Og så må vi ansatte bruke tid på å ta de ned og plassere dem ut igjen. Hvorfor folk gjør dette aner jeg ikke, men det kan jo tenkes at de gjør det for å komme seg opp på taket, sier Henriksen, og legger til at bordbenkene er for tunge til at det kan være snakk om barnestreker.

– Det må være ganske store ungdommer eller eldre som gjør dette, sier hun.

Må gå plukke-runder

Henriksen forteller at på grunn av den store mengden snus og sneiper de finner på bakken inne på barnehagens område, er de ansatte nødt til å starte dagen med å plukke opp.

– Vi må gå runder om morgenen før barnehagen starter for å plukke opp slik at ikke barna finner dem. Men vi klarer ikke å saumfare hele området så det har hendt at barna har funnet slike ting, men da har de heldigvis kommet rett til oss med det. Vi har måttet snakke med barna om det slik at de ikke putter det i munnen om de finner snus eller sneiper, sier Henriksen.

Hun håper nå foreldre i området kan ta en prat med sine ungdommer.

– Vi håper at foreldre kan snakke litt med sine ungdommer og høre om de er blant de som er med på dette. Vi ønsker ikke at de skal bruke barnehagen slik med å gå på taket eller slenge fra seg søppel. Vi håper foreldrene kan forklare sine ungdommer dette, sier Henriksen.