På toppen satte de også ut postkassen med bok.

– Det var en del vått oppover, men med godt fottøy går det fint å ta seg en tur allerede nå, sier de to løypevaktmesterne.

Sørfjellet er en av fjelltoppene som inngår i Ti på topp i Lenvik, som offisielt blåses i gang 28. mai. Turen til akkurat denne fjelltoppen starter fra Tårnelvsida av Rossfjordvassdraget, og stien følger Trollelva, eller Storelva som bygdefolket kaller den, det første stykket oppover.

Turen er en av favorittene til Linda Pedersen, bosatt på Silsand, men født og oppvokst på Holmemoen ved Tårnelv.

– Jeg synes det er en veldig fin tur. Den er lettgått, og når det blir tørt i marka så kan du godt gå i bare joggesko. Underveis har du utsikt over den nydelige Rossfjordbygda, og et stykke før du når toppen, åpner det seg panoramautsikt til begge sider.

Ikke rart Sørfjellet er blitt populært. Selv bygdefolket har fått øynene opp for fjellet, som på kartet er merket Varden.

– For ikke å forveksle det med Varden på Finnsnes, kalte vi det Sørfjellet, som også er begrepet bygdefolket bruker, sier Linda Pedersen.

Underveis går det an å stoppe og raste ved en flott gapahuk som John Arne Simonsen og svigerbroren har satt opp ved Trollelva.

– Da er det er bare å ønske folk velkommen til fjells, sier Simonsen etter helgas merking.

Her er postkassen kommet på plass på toppen av Sørfjellet. Foto: Vidar Bjørkli