Torsdag 24. mai skal fremtidig regulering og salg av Finnsnes ungdommskole (Fusk) og tilhørende eiendom opp i kommunestyret.

Det er Nordlys som først omtalte saken, og tok en prat med Rådmann Bjørn Fredriksen.

Pris

- Jeg regner med at dette blir vedtatt og det er umulig å si hva prisen blir. Men dette er en god beliggenhet, og det bør være mange muligheter, sier han til avisa.

Innstillingen rådmannens stab har skissert opp at senere detaljregulering overlates til kjøperen

– Etter rådmannens vurdering bør den konkrete prosjektplanleggingen overlates til den interesserte private utbyggeren, slik at framtidig detaljregulering gjenspeiler det konkrete utbyggingsprosjekt. Også en eventuell transformering av skolebygningen samt tilhørende uteareal krever grundig forarbeid basert på et helhetlig utviklingskonsept,  står det i innstillinga.

Innstillingen ber om at tidligere vedtatt krav om kommunal detaljregulering før avhending oppheves.

Barnehage

Den gamle ungdomsskolen på Finnsnes huser i dag Berglia barnehage som midlertidig er lokalisert på skolen, som følge av oppussing av barnehagen som pågår i disse tider. De skal flytte ut igjen i løpet av sommeren, da barnehagen skal stå ferdig til høsten. I tillegg er det flere organisasjoner som leier skolen til ulike arrangement.

Skoleklassene flyttet ut fra Fusk for tre år siden.

Rådmann Bjørn Fredriksen i Lenvik kommune vil ikke oppgi hva han tror prisen på gammelskolen vil bli. Foto: Birger Caspersen