Meldingen kommer frem på varsom.no og yr.no.

"Det ventes regn og stedvis kraftige regnbyger fra søndag ettermiddag, opptil 35 mm lokalt. Vannmetningsgraden i bakken er stedvis høy etter mye snøsmelting. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 30-50 cm snø", står det på nettsiden.

Snøen er stedvis vannmettet og områder med nysnø er spesielt utsatt siden nysnø raskt blir mettet med vann, opplyses det om videre

– Sørpeskred kan løses ut i slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred.

Faren er størst søndag ettermiddag og minker mandag kveld.

Konsekvens

I en konsekvens av dette ventes noen skredhendelser.

– Enkelte store hendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt Jordskred: Utglidninger og rask bevegelse av vannmettet jord i bratte skråninger, står det på varsom.no

Her ligger det også en forklaring på hva de ulike skredene betyr:

  • Flomskred: En flom av vann, jord og stein i bratte bekkeløp. Vann på avveie i bratt terreng som kan medføre bekkeløpsendring.

  • Sørpeskred: En strøm av vannmettet snø. Denne skredtypen utløses i slakt terreng og deretter følge bekkeløp og bratte skråninger.

Videre kommer varsom.no med flere råd som innbyggerene oppfordres til å følge.

– Hold deg oppdatert om utviklingen av været og den hydrologiske situasjonen. Følg med på værmeldingen og -radaren, samt oppdateringer på varsom.no. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet skal renne unna.