Streik i staten får konsekvenser i nord

Både politiet, Nav og Skatt Nord kan bli berørt.
nyheter

Denne uken ble det kjent hvem som blir tatt ut i streik, dersom partene ikke blir enige om lønnsoppgjøret i staten, skriver frifagbevegelse.no.

Meklinga mellom LO Stat, Unio, YS og staten har frist ved midnatt onsdag 23. mai. Samtaidig har Akademikerne og staten også mekling nå, og har samme frist.

LO Stat har bekjentgjort hvor de 4.000 medlemmene som vil bli tatt ut i streiken jobber. De fleste er medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i tillegg til Norsk Fengsels- og friomsorgsforbund.

De fleste som tas ut holder til i Oslo og Trondheim, blant annet i flere departementer som finansdepartementet, forsvarsdepartementet og nærings- og fiskeridepartementet.

Også i Troms vil det merkes dersom det blir streik.

Unio tar ut 1.100 i statsansatte i streik fra torsdag morgen. Dette gjelder blant annet ansatte på universitet- og høgskoler, ulike yrkesgrupper i politiet, skatterevisorer og Nav-ansatte, opplyser arbeidstakerorganisasjonen i en pressemelding.

Av de som blir tatt ut i streik i Unio, jobber flere av dem i Troms, blant annet i Nav Troms, Nav hjelpemiddelsentral Troms, Skatt Nord, Troms politidistrikt og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet.

I tillegg varsler YS Stat at de tar ut omtrent 400 medlemmer dersom det blir streik, mens Akademikerne tar ut 814 medlemmer.