Det skriver han på sin Facebook-side.

– Min utmelding er et resultat av at jeg opplever at Arbeiderpartiet har forlatt meg, og det jeg ser på som fundamentet for mitt medlemskap. Jeg opplever at Arbeiderpartiet har blitt en vesentlig støttespiller til dagens regjering hva blant annet angår Forsvaret i nord og til avtaler knyttet opp mot EU, skriver Eriksen.

- Mangel på innsikt

– Arbeiderpartiet har tidligere vært en tydelig arkitekt bak fornuftige vedtak og satsinger, deriblant LTP. Dette smuldrer opp i nye lite forutsigbare vedtak, noe som på meg oppleves som mangel på kompetanse og innsikt i aktuelle saker, skriver Eriksen.

– Min utmelding er basert på en vurdering over lang tid, men dagens støtte til regjeringen knyttet til Andøya flystasjon og varslet besøk av Huitfeldt til Målselv i neste uke, er dråpen på vektskåla for meg!

- Mangler troverdighet

– Jeg opplever at Arbeiderpartiet mangler troverdighet og fokus på egen politikk, der sosialdemokratiske prinsipper og nærhet til folket bør stå som en grunnmur, skriver han.

Tor Eriksen opplyser på Facebook at han i utgangspunktet vil opptre som uavhengig representant i Målselv kommunestyre, men at han vil stå for Målselv Arbeiderparti sitt program i primærsaker til kommunestyret.

– Dette av hensyn til velgere som har gitt meg stemme ved sist kommunevalg, skriver han.