I februar 2017 plukket maskinentreprenørene i Salangen fra hverandre kommunens argumenter for å spare 700.000 kroner på å brøyte sentrum selv.

– Gjort en formidabel jobb

Men nå har kommunen lagt på bordet tall som viser at samlet innsparing på egenproduksjonen har vært 941.160 kroner for brøytesesongen 2017–2018.

Leder i ressursutvalget Tor Magnus Østvik (KrF) er imponert over hva avdelingen har fått til.

– Det er helt fantastisk hva de har fått til. De var nok heldig med vinteren, men likevel har de gjort en formidabel jobb. For kommunen er jo dette en stor økonomisk gevinst. Og i tillegg kan de gjøre mange andre oppgaver. Dette er en vinn-vinn situasjon. Samtidig ser det ut for at maskinentreprenørene i Salangen har nok å gjøre, sier Østvik.

Utføre sommervedlikehold

Entreprenørenes oppfatning var også at det var helt andre krav i kommunens standard i forhold til når de fikk jobben på anbud. Ifølge formann Børge Lind har de ikke fått mer enn vanlig i forhold til klager.

– Noen har kommet, men ikke mer enn hva som er vanlig. Vi hadde en vanskelig oppstart, men det har gått seg til, sier han.

Teknisk sjef Reidar Berg er godt fornøyd med sesongen.

– Vi opplever jo nå interesse fra andre kommuner i forhold til hvordan vi organiserer vintervedlikeholdet. Jeg synes det har gått veldig bra. Og det har gitt oss en ekstra ansatt hele året. Slik kan vi løse flere utfordringer. Den nye ansatte har også bilteknisk kompetanse. Derfor har vi tatt en del vedlikehold selv av biler. Dette er også noe vi har betalt for tidligere. Vi får mer for pengene, sier Berg.

Det forventes også at den kommunale avdelingen vil utføre en god del sommervedlikehold av kommunale veier i tiden fremover. Denne besparelsen er ikke synliggjort økonomisk oversikt som nå er lagt fram.