Politiet tar grep ovenfor unges holdning til sekualiserende bilder:

– Det er et økende problem

Politiet har over tid registrert at ungdommers holdning til avkledde medelever på sosiale media og deling av bilder er økende. Nå har de måtte endret sitt forebyggende arbeid for at det skal gjelde barn helt nede i 13-års alderen.

SAMTALE: Politiet har samarbeidet med etatene og blant annet vært på Finnsnes ungdomsskole i mars der ungdom mellom 13-16 år ble informert om følgene hvis de tar bilde avkledd, deler eller sender til andre, gjeldende barn under 18 år.  Foto: Stian André Lund

nyheter

Nylig ble en 15 år gammel gutt i Midt-Troms ilagt en bot på 4.000 kroner for å ha lagret og vist frem et tilsendt bilde på det sosiale mediet Snapchat, hvor jenta han mottok bildet fra var delvis avkledd.


15-åring bøtelagt for å lagre og vise frem avkledd ungdom tilsendt på Snapchat

En 15 år gammel gutt fra Midt-Troms er bøtelagt etter at han lagret og viste frem et bilde han mottok av en delvis avkledd jente under 18 år.

Det var under straffeloven paragraf 311, gjeldende fremstilling som seksualiserer barn, at gutten ble siktet. Dette er noe som kommer svært overraskende på mange, forklarer politioverbetjent og seksjonsleder på etterforskning, Lena Ronessen til Folkebladet.

– Vi har sett over tid at holdningen ungdommene har til dette, det er et økende problem. Vi må klare å besvisstgjøre konsekvensene med å dele bilder av seg selv og andre. Vi har også sett at hvor vi tidligere snakket med 10. klasse elever, må vi nå snakke med hele ungdomsskolen, sier Ronessen.