Det sier sørreisaordfører Jan-Eirik Nordahl til Folkebladet. For selv om det foreligger et positivt vedtak om utbygging av en ny sentrumsskole i Sørreisa, er det mange momenter som må avklares før spaden kan settes i jorda.

– Dette er både komplisert og arbeidskrevende, spesielt å få den nødvendige reguleringsplanen på plass, både for å kunne erverve areal til skolen, men også sett i sammenheng med sentrumsplanen, sier Nordahl.

Komplisert planverk

I Sørreisa kommune har man erkjent at man ikke sitter på nødvendig kompetanse til å utarbeide de nødvendige reguleringsplanene som skal til i forbindelse med den planlagte skoleutbygginga. Derfor er oppdraget lagt ut på anbud.

– Når er alt av planverk på plass?

– Høsten 2019 ser vi for oss at dette skal være klart, både med tanke på sentrumsplanen og reguleringsplanen i forbindelse med nyskolen. Parallelt kommer også selve planlegginga av skolen — areal og hvordan skolen skal være. Vi må også erverve tomt, sier ordføreren.

Det er i så måte allerede utarbeidet et såkalt romprogram, og i denne anledning er Johnsenjordet utpekt som aktuell — enten til å huse nyskolen eller til å huse nyskolens uteareal.

– I dag er dette jordet et LNF-område (landbruks,- natur- og friluftsformål), noe som betyr at vi er nødt til å omregulere. Det i seg selv er en omstendelig prosess.

I fjor høst sørget kommunen for å få utført en såkalt kulturminnehistorisk utgravning på jordet. Gjennom jobben, som kostet kommunen én million kroner, er det avklart at det ikke foreligger noen kulturhistoriske momenter på jordet.

Innfri forventninger

– Er det mange som er utålmodige når det gjelder skoleutbygginga?

– Ja, vi som politikere har skapt noen forventninger rundt det her, der vi har sagt at vi skal legge ned grendeskolene og bygge en ny skole i sentrum. Derfor må vi sammen med administrasjonen og rådmannen sørge for å innfri disse forventningene, sier ordføreren.

Fortsatt må man smøre seg med tålmodighet, for at skoleutbygginga kan starte opp i 2020 er enn så lenge bare et optimistisk anslag.

– Men det er positivt at vi nå kommer igang med disse prosessene, og som man sier — Rom ble ikke bygget på én dag, poengterer Nordahl.