Torsdag forrige uke vedtok et enstemmig utvalg for miljø og forvaltning (UMF) å øke investeringsramma til ny brannstasjon til 62,7 millioner kroner, 11,4 millioner kroner mer enn det som fra før av er satt av til prosjektet.

– Her går utvalgsleder Louis Edvardsen ut med reine feilopplysninger. Han sier kommunen risikerer erstatningskrav, det er ikke tilfellet. I anbudsdokumentet tas det forbehold at innkomne tilbud er innenfor byggherrens budsjett. Hvis kostnadene over rammen, kan vi avlyse konkurransen. Vi er dermed forsikret mot et slik erstatningskrav Edvardsen skisserer. Enten har han en agenda eller så er ikke dokumentene lest godt nok, sier Agovic-Nordaas til Folkebladet.

Skremselspropaganda

Han mener Høyre-politikeren driver med skremselspropaganda og håper representanter i formannskapet leser dokumentene nøye.

–Edvardsen kan gjerne argumentere hvor han ønsker brannstasjonen skal være, men formannskapet og kommunestyret må være klar over de faktiske forhold når de skal behandle saka. Ved å feilinformere, da tar vi debatten på helt feil nivå. Fortsetter det slik, blir vi aldri å bygge ny brannstasjonen, fortviler kommunestyrerepresentanten.

Masser

Edvardsen ble i forrige uke konfrontert med Heimlymyras påståtte dårlige grunnforhold. Til det svarte han at brannstasjonen til mange millioner kroner skal ikke liggende å flyte på ustabile masser, men at det er tenkt at det skal pæles ned til fjellgrunnen. Agovic-Nordaas påpeker at dette ikke er spesifisert i anbudet.

– PEAB Bjørn Bygg har etter det jeg kan se, valgt å fundamentere på løsmasser, og ikke på pæle, slik Edvardsen sier en må gjøre. Det er ingen krav i anbudet på at anbudsvinner ikke kan bygge på løsmasser, poengterer Agovic-Nordaas.

Feil

Edvardsen mener det Agovic-Nordaas sier er helt feil når det kommer til erstatningskrav.

– Da bør han sjekke rettspratkisten på tilsvarende saker, så vil han oppdage noe annet. Det ikke bare for kommunen å sitte opp et anbud, svarer Edvardsen kort.

Louis S. Edvardsen sier Agovic-Nordaas tar feil. Foto: Maria Holm Simonsen