Starter salg av revolusjonerende tabeletter i Canada og fått godkjennelse i USA:

– Nå skal vi vise hva vi kan få til

Stella Polaris i Kårvikhamn starter salget av blodtrykksregulerende tabeletter i Canada, og bedriften har fått produktgodkjenning i USA. Til sommeren håper de Norge står for tur.

REKESKALL Rekeskalla som adm. direktør Tom Harry Klaussen (t.v) i Stella Polaris og adm. direktør Jaran Rauø (t.h) i datterselskapet, Marealis, holder i hånda spiller nå hovedrollen i det som vil bli et nytt industrieventyr i Kårvikhamn. Nofima, her representert ved Magnar Pedersen (nummer to fra venstre), forsker (nå pensjonist) Asbjørn Gildberg og Universitetet i Tromsø, her representer ved Edel Elvevoll, har vært med på å utvikle produktet sammen med Marealis.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

På mange måter har bedriften og rekeprodusenten Stella Polaris nådd en viktig milepæl. I disse dager starter salget av de blodtrykksregulerende tabelettene «PreCardix» i Canada og for knappe to uker siden ble produktet godkjent i USA. Det var Nordlys som først omtalte nyheten.

– Dette er slutten på et ti års langt arbeid hvor vi har jobbet for å sikre et godt produkt, og nå skal vi vise at vi kan selge det. Vi går nå inn i et skifte fra forskning og utvikling til marked og salg, sier daglig leder i Stella Polaris, Tom Harry Klaussen til Folkebladet.