Det informerer vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Å bytte til sommerdekk tidlig kan vise seg å være en risikosport. I hvertfall om man ser på værmeldingen de nærmeste dagene.

– Det ser ut til at været over Midt-Troms vil bli ganske grått både i dag og frem til over helga. Det vil for det meste være overskyet og de neste dagene vil det komme både regn og vind, sier Eikill.

Her får du alltid det siste oppdaterte lokalværvarselet.

Byger

Hun informerer at det blir byger for det meste av torsdagen og frem til søndag.

– Det vil bli litt kjøligere, det kan være at det kommer sludd også, sier Eikill.

– Vil det komme snø?

– Nei det ser ikke ut til at det kommer snø, men det kan komme hvitt sludd-bygene. Men det vil for det meste bli regnbyger.

Hun opplyser også at det kan også klarne opp litt innimellom på kysten i helga, men da i små tidsrom.

Vind

På kysten kan en oppleve at vinden øker på.

– Torsdag viser skiftende bris somdreier seg nordøst i løpet av dagen. Det kan også komme opp i frisk bris etterhvert. Fra fredag og lørdag er det mulig at det kommer opp i liten norvestlig liten kurling på kysten, sier Eikill.

Temperaturer

Det vil bli noe kaldere sier meteorologen.

– Det ser ut til at de kanskje kan få litt nattefrost Det vil i allefall vise seg minusgrader på innlandet. Ellers på kysten ser ut til at temperaturene kan gå litt ned en til tre grader fremover mot helga. Indre strøk vil på dagen ikke oppleve så stor forskjell i temperatur, sier Eikill.

– Når blir været bedre?

– Det ser ut til at det kanskje skal lette litt i løpet av mandagen, kanskje det blir litt finere i starten av neste uke. Men det er nok helga det blir mest grå-vær.

Usikkert

Været fremover utover uka som kommer er vanskelig å se i dag.

– Jeg ser ikke noe i nærmeste fremtid av når det kommer til varmere temperaturer. Det er ganske usikre prognoser fra midten av neste uke, så det er jo vanskelig å si om når varmen kommer. Det er i allefall alt for tidlig å si noe om sommerværet, avslutter Eikill.