I uke 18 og 19 arrangeres det en regional dugnad for å fjerne avfall som flyter på land i fjæra. Felles nasjonal ryddedag vil være lørdag 5. mai 2018.

Bidrar til et renere hav

Alt innsamlet avfall registreres på holdnorgerent.no slik at de lokale aksjonene teller med i nasjonal sammenheng og kan være med på å sette ytterligere fokus på saken.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, sprøytespisser, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Hver kilo som ryddes bidrar til et renere hav, mindre forsøplet havbunn og strender uten plast og farlig avfall. En innsats i dag blir en viktig del av både det nasjonale og internasjonale arbeidet mot marin forsøpling.

Håper på stort engasjement

En innsats i dag blir en viktig del av både det nasjonale og internasjonale arbeidet mot marin forsøpling.

– Vi vil vise at vi i Salangen bryr oss om lokalmiljøet ved å få flest mulig med på aksjonen, og håper på stort lokalt engasjement. Vi håper mange frivillige blir med på ryddeaksjon. Trenger man flere opplysninger kan man ta kontakt med prosjektleder Kjell Sørensen (tlf. 48 18 08 77) i kommunen for mer informasjon, sier Wiggen Prestbakmo.

Oppsamlingsplasser

De som ønsker å delta i ryddeaksjon velger selv hvilken dager de ønsker å bidra. Sekker for å samle avfall i samt hansker fås utlevert ved Teknisk vedlikeholdsavdeling på dagtid. Man velger selv hvilke strandområder man ønsker å rydde. Kommunen etablerer to oppsamlingsplasser for avfall, den ene vil være i Rongså småbåthavn mens den andre vil være i sentrum ved U4 der område der containere for papir, glass og metall er plassert.