Drapssiktede er imidlertid ikke lenger å anse som psykotisk, konkluderer rettspsykiaterne som har vurdert kvinnen.

Tema: Les alt om Øyjord-drapet her

– Jeg kan ikke kommentere eller utdype dette, men konklusjonen var ikke overraskende. Videre avventer jeg hva politiet vil gjøre, sier kvinnens forsvarer, advokat Ulf Hansen, til NTB.

Pågrepet samme kveld

84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble funnet drept i sin egen bolig på Øyjord ved Finnsnes 20. november i fjor.

Den 21 år gamle kvinnen ble pågrepet for drapet samme kveld, og har siden da vært i varetekt på sikkerhetsposten på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Thomassen hadde gjort seg bemerket i alternativmiljøet og skrevet flere bøker med budskap hun angivelig har fått når hun har kommunisert med døde mennesker.

Gjennom sitt forfatterskap og alternative overbevisning er det mange som kjente Gudrun Thomassen godt. Flere Folkebladet har snakket med beskriver det at hun er drept som fullstendig uvirkelig.

Healer

Hun var også kjent som healer. Blant dem som skal ha søkt hjelp hos 84-åringen, er den 21 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept henne.

I desember erkjente 21-åringen de faktiske forholdene i saken. Hun er varetektsfengslet fram til 5. juni, etter at fengslingen ble forlenget 10. april.

Drapsforsker Vibeke Ottesen ved Universitetet i Oslo forteller til Folkebladet at det årlig drepes omkring 30 mennesker i Norge.

– Men det er svært uvanlig at unge kvinner dreper andre mennesker i Norge, sier hun.

Saken er ikke forhåndsberammet for tingretten.

Gudrun Myrvang Thomassen ble funnet drept i sitt eget hjem på Øyjord. Foto: REIDAR INGEBRIGTSEN