Dette er bare en av mange problemer har møtt med skolebussen sin på Lenvikhalvøy de siste par årene han har kjørt denne strekninga.

Redd for å kjøre på skuret

Martinussen sier at i samme området står et buss-skur som han får på sin høyre siden på vei til Finnsnes.

– Her heller også veibanen kraftig nedover mot høyre, og da må jeg være veldig forsiktig når jeg på glatt føre nærmer meg dette skuret. Veldig ofte må jeg her bare stoppe pent på andre siden og be passasjerene gå over veien. Når veien er glatt våger jeg ikke å stoppe bussen på høyre siden av redsel for at bussen kan sige ned mot de som står og venter.

Martinussen sier at også i Kårvikham er rettstrekningen bortover mot rekefabrikken et mareritt å ferdes på. Han forteller at på dette strekket er de fleste stikkrennene helt ødelagte, og i vårløsninga er det omtrent ikke mulig å drive med det han kaller normal kjøring.

- Dette er en gjenganger

Områdeleder Walter Johnsgård i Borealis Buss sier til Folkebladet at de elendige veiene på Lenvikhalvøya har vært en føljetong i mange år, uten at det virker som noe skal bli gjort.

– Jeg får jo stadig vekk høre rapporter fra sjåførene om de elendige veiene, og jeg må jo si jeg føler med dem.

Johnsgård sier til Folkebladet at veilvedikeholdet på Lenvik har vært fraværende i årevis, og at behovet for en kraftig opprusting av disse veiene blir større og større.

– En ting er jo at det er vanskelig for sjåførene å ferdes på slike veier, og det er jo ubehagelig for skolebarna å bli ristet på ujevne veier. En annen ting er jo at dette går i stor grad ut over bussene våre, og vi blir påført til dels store utgifter til reparasjoner på bussene våre.

Walter Johnsgård sier at hele veien på Lenvikhalvøya må rustes opp. Foto: Knut Aune