«Ylva» ødela for flere millioner i Målselv og Bardu

Ola Årskog kjente huset sitt riste da ekstremuværet ”Ylva” i november raste forbi Storhaugen der han bor. Furu og bjørkeskog for flere millionern kroner ligger nå revet opp med rota eller kmekt i både Målselv og Bardu.

ØDELAGT Ola Årskog trodde mestem ikke det han fikk se da ekstremuværet la seg og han fikk se skadene i skogen. 

Der hvor vi har hytta vår har uværet lagt ned 18-20 store trær bare hundre meter unna hytta, mens hytta har sluppet skadefri fra uværet.

Ola Årskog, pensjonist
nyheter

Nøyaktige tall for mye skog som er lagt ned og må ryddes vekk har man ikke hverken i Målselv eller Bardu, men sannsynligvis snakker man om minst 15 000 kubikkmeter furu og bjørk i de to kommunene som nå må felles og fjernes etter uværet som rastre de siste dagene av november i fjor.

Og det er faktisk slik at de som forpakter skogseiendommer har en klar plikt til å få ryddet vekk ødelagt trær- Nå gir Tromas Fylkeskommune driftsstøtte til felling og borttransportering av ødelag skog.