Det forteller prosjektleder for Lenvik kommune Kato Fredriksen.

Silsand barneskole er for liten og uhensiktsmessig i forhold til dagens bruk. I desember 2016 vedtok derfor kommunestyret i Lenvik at skolen skal renoveres.

Redusert areal

I forrige uke ble prosjektet lagt ut på anbud for offenlige anskaffelser i Doffin. Årsaken til at det er kunngjøring av konkurransen først nå er at prosjektet har blitt endret underveis i prosessen, og rådgivergruppa Sweco har blitt invitert med blant annet for å få riktig arealutnyttelse.

– Det har tatt litt lenger tid enn forventet da vi har måttet endre på blant annet størrelsen. Vi har forsøkt å lage en komplett skole, sier Fredriksen.

Han forteller at arealet er redusert med nesten 700 kvadratmeter i forhold til det som først var tenkt. Reduksjonen medfører imidlertid ikke mindre plass til elevene.

– Vi har gjort mange smarte løsninger som har spart masse areal, og føler vi har gjort en betydelig innsparing, sier Fredriksen.

Flere henvendelser

I prosjektet ligger det at deler av skolen skal saneres og erstattes med nybygg på 2.388 kvadratmeter, mens 800 kvadratmeter skal ombygges.

– Kommunen har allerede fått flere henvendelser etter at konkurransen ble lyst ut. forteller Fredriksen.

Men hvilke entreprenører som til slutt legger inn anbud gjenstår å se. Anbudsfristen er satt til 28. mai.

Etter planen skal renoveringen starte i høst og skolen stå ferdig i slutten av 2019.

– Jeg er veldig stolt av det prosjektresultatet vi har nå. Jeg mener vi har fått til et flott konsept med å beholde noe av det gamle og bygge rundt det, sier Fredriksen.

– Vi håper det er mange gode tilbydere der ute som ønsker å gjøre en god jobb for Lenvik kommune, sier han.

Etter utbyggingen skal skolen dekke klassetrinn fra 4-7, og ha plass til 260 elever og 31 ansatte.

RØD: Den nye barneskolen på Silsand skal fremstå i røde, varme farger. Alle illustrasjoner: AT Plan og Arkitektur.
Slik ser arkitekten for seg hvordan klasserommene på nye Silsand barneskole kan komme til å se ut. Foto: AT Plan og Arkitektur.
Anbudet på Silsand barneskole ble i forrige uke lyst ut. Foto: AT Plan og Arkitektur.