Byggearbeidene ved Brekka barnehage i Sørreisa er allerede godt i gang. To avdelinger skal bli til fire, og hele barnehagen skal pusses opp og oppgraderes for en ramme på 27 millioner kroner.

– Det blir utrolig godt med en oppgradering, sier enhetsleder Lena Skogheim.

– Blant annet skal kjøkkenet bygges ut til et mer moderne kjøkken, slik at vi kan få til matservering i barnehagen. I dag har vi matpakker, forteller Skogheim videre.

De ansatte får også bedre plass. I dag har de kun et lite kontorrom på under 10 kvadratmeter hvor de har pause og møter i.

– Nå skal vi få en hel ansattefløy med garderobeplass, forteller Skogheim.

Barnehagen ble bygget ut i 1990, og er «gått ut på dato».

– Vi har store behov for å tilrettelegge for de kravene vi har til barnehager i dag, sier Skogheim.

Etter planen skal barnehagen stå ferdig utvidet og oppgradert 1. januar 2019. Da vil den være på cirka 1200 kvadratmeter. Fredlund barnehage skal flytte inn, og de to barnehagene samles til èn i de nye lokalene. Totalt vil det bli 20 nye barnehageplasser i Sørreisa kommune med utvidelsen.

– Det tilsvarer omtrent det antallet barn som står på venteliste nå, sier Skogheim.

– Vi ser at vi trenger mere barnehageplasser i kommunen. Sørreisa kommune ønsker å være en god kommune å bo i, og da må det også være attraktivt for barnefamilier å bo her. Da må vi ha flere barnehageplasser, sier nestleder i oppvekst- og kulturutvalget Linn-Charlotte Nordahl (Sp) i Sørreisa kommune.

For noen få år siden ble det også bygd en ny barnehage i sentrum av Sørreisa, og det vil snart bli en ny barneskole i sentrum også. Videre er dtetetterhvert planlagt en ny barnehage i Hemmingsjorda.

– Det skjer mye i Sørreisa nå, og vi trenger det. Kommunen er i vekst og vi ser framover, sier leder i oppvekst- og kulturutvalget, Otto Skogheim.

– Vi ser at vi vil komme til å trenge enda mer barnehageplasser i Sørreisa i tiden fremover og at det må bygges en barnehage i Hemmingsjordområdet. Med det håper vi å få barnehageplasser til de barnefamiliene som etablerer seg i Sørreisa i løpet av åretog at vi kan ha fleksible inntak i årene som kommer, avslutter han.

MODERNE: Slik blir Brekka barnehage etter utvidelsen og oppussingen.
STØRRE PLASS: Dette rommet på under 10 kvadratmeter er det eneste personalrommet i barnehagen i dag. Nå får de en hel ansattefløy med garderobeplass. Foto: Susanne Noreng