Mandag arrangerte Senja Næringshage et seminar om den rettighetsbaserte skattefradragsordningen SkatteFUNN og virkemidler for innovasjon, forsking og utvikling. Over 20 bedrifter i regionen hadde meldt seg på det to timer lange seminaret, noe daglig leder i Senja Næringshage, Åsta Sortland, satte stor pris på.

– Det er veldig gøy å se at det har slik interesse, sier hun til Folkebladet.

– Viktig

Seminaret ble arrangert i samarbeid med Forskningsrådet, og det var også innlegg om Regionale Forskningsfond, VIT Troms og Innovasjon Norge.

Deltakerne representerte et bredt spekter av næringen, og særlig sjømatnæringen og reiselivsnæringen var representert.

I en pressemelding påpekes det at nettopp disse er sentrale vekstnæringer i Midt-Troms.

– Utviklingsprosjekt og innovasjon er viktig for å ta ut potensialet som ligger i regionen, og få til vekst i næringslivet, påpeker Sortland til Folkebladet.

Seminar til Midt-Troms

På seminaret holdt to bedrifter som har gode erfaringer med SkatteFUNN innlegg. Kanstad Mekaniske AS fra Meistervik og Nordnorsk Teknologi fra Finnsnes fortalte begge om utviklingsarbeid og sitt møte med SkattFUNN.

– Det kan være vanskelig for bedrifter i en travel hverdag å reise til Tromsø eller andre steder for å delta på slike seminar. Derfor er det viktig å få lagt slike seminar hit til Midt-Troms, og det er en oppgave for næringshagen, understreker Sortland.

Hun er klar på at dette er noe som næringshagen har gjort lenge, og som de blir å fortsette med.

Økt fokus på forskning og utvikling i næringslivet er et av tiltakene i den regionale næringsplanen for Midt-Troms som Senja Næringshage har utarbeidet på vegne av Byregionprogrammet.

– Senja Næringshage er opptatt av å bidra til å styrke næringslivet i Midt-Troms. Det å være et bindeledd mellom næringslivet, offentlige virkemiddelaktører som Forskningsrådet, Innovasjon Norge og fylkeskommunen, samt FoU-institusjoner, for å legge til rette for flere gode utviklingsprosjekter i næringslivet, er en viktig oppgave for næringshagen, avslutter Sortland i pressemeldingen.

SEMINAR: Fra venstre Åsta Sortland fra Senja Næringshage, Lars Kristofferen Nordnorsk Teknologi AS, Elisabeth Bakkelund fra Forskningrådet og Elin Kanstad fra Kanstad Mekaniske AS. Foto: Privat