– Dansegallaen har blitt en fast del av livet til mange

På UL Nybrotts dansegalla for utviklingshemmede på Høllanes stod stemningen i taket.
nyheter

– Vi liker å danse. Det er veldig artig og så er det fin trim. Her kan vi høre på fin musikk og her møter vi mange folk som vi kan prate med. Vi er venninner og vi går alltid sammen. Vi har vært her mange ganger, og koser oss sammen med alle de andre. Vi får både middag og kaker, forteller Lill Kristin Arntsen og Amalie Louise Svensen begeistret til Folkebladet.

Danseglade

Ungdomshuset Høllanes var stappfullt av danseglade mennesker på lørdag da UL Nybrott hadde dansegalla for utviklingshemmede. Tradisjonen tro var det «Leif is Life», Leif Gunnar Kildal, som stod for det musikalske, til tider støttet av sangglade publikummere. En av de faste var Arild Berntsen med blant andre Creedences «Bad Moon Rising».

– Jeg gleder meg alltid til dette oppdraget, dette er noe av det som gir meg mest, er hans mening.

Og det er en oppfatning han deler med alle de fra UL Nybrott som står for arrangementet. Den sanne gleden som lyser av deltakerne er det utrolig godt å oppleve. Her stråler alle av sann glede over å kunne få komme sammen og få danse og hygge seg sammen med venner.

– Det var Gerd Bjørnstad som dro dette i gang. Hun var støttekontakt for en utviklingshemmet og på et møte i laget tok hun opp iden at vi skulle arrangere dansegalla for utviklingshemmede. Første gangen vi prøvekjørte dansegallaen var 1. mars 2006 og den gangen kom det mellom 70 og 80 stykker. Siden den gangen har vi hatt et vår- og et høst-arrangement, forteller Rigmor Minde, som blant annet har oppgaven med å ta imot inngangspengene.

Glede

– Vi har deltakere fra alle omkringliggende kommuner og det er deltakere som kommer igjen år etter år. Denne dansegallaen er blitt en fast del av livet til mange og det er vi veldig glade for at vi har klart å få til, sier en engasjert Gerd Bjørnstad.

– Vi er faktisk havna der at vi må begrense antallet av de som gjerne vil komme. Det er utrolig hyggelig å se den sanne gleden som stråler av dem, og det gir inspirasjon til å fortsette med slike arrangementer for utviklingshemmede. Her danser de, her prater de, her finner de igjen kjæresten fra forrige dansegalla, her lever de livet, forteller en engasjert Gerd Bjørnstad.

Mat

Uten mat og drikke, duger helten ikke heter det, og derfor er maten en viktig del av opplegget.

– Ikke lenge etter at deltakerne var kommet, serverte vi lapskaus og den satte de stor pris på. Og så har medlemmer og bygdefolket bakt kaker, så vi kunne by på over 30 forskjellige kaker. Årets kjøkkengjeng, som består av Solveig Alapnes, Vibeke Hansen og Sigmund og Irene Gundersen, har vært med i mange år og vi kommer sammen noen timer før alle de andre og begynner å lage mat, kan Vibeke Hansen betro Folkebladet, og legger til at de takker støttespillerne og sponsorer.

Og selvfølgelig var det utlodning og underholdning av lokale krefter, som tvillingene Malin og Kåre-Marcus Bjørnstad.