– Det var veldig mye folk her, og vi så allerede tidlig i påskeuka at dette var veldig bra. Da det i ettertid ble gjort en oppsummering for hele påskeuka, ble det klart at vi var butikken med den største omsetninga i hele region nord, sier kjøpmann Bjørn Åge Bergland hos Rema 1000 på Finnsnes.

Finnsnes-butikken toppet altså lista over alle andre Rema 1000-butikkene i region nord, også de store «maskineriene» i Harstad og Tromsø.

– Rema 1000-butikken hos K1 i Tromsø er «flaggskipet» og som regel er det denne butikken som ligger på topp på omsetning, så det er jo litt artig når vi kommer forbi også der, smiler Bergland.

For å feire det fine resultatet feirer Bergland og alle hans ansatte med et realt koldtbord uka etter påska.

– Kolossal vekst

– Hvordan går det ellers?

– Vi har en kolossal vekst sammenlignet med fjoråret. Nå er det klart at fjoråret bød på flere utfordringer for Rema 1000 generelt, noe som ga en omsetningssvikt de første månedene, samt at vi for vår del opplevde en skjerpet konkurranse da Eurospar åpnet i mars. Dermed var det naturlig at vi skulle oppleve litt vekst i år, men at det skulle dure av gårde slik som det gjør nå var ikke forventet, sier Bergland.

Rema 1000-kjeden opplevde kundeflukt i fjor da de lanserte sin bestevenn-strategi, der enkelte varer ble favorisert mens andre ble droppet. Nedgangstidene ser imidlertid ut til å være en saga blott for kjeden, for nylig ble det offenltiggjort tall som viste at Rema 1000 hadde en vekst i markedsandel på 0,4 prosentpoeng de første tre månedene av 2017 sammenlignet med fjoråret.

– Kommer til å merkes

På Finnsnes har det skjedd litt i dagligvarebildet de siste årene. Bunnpris-butikken ved Refa Brygge ble bygget om og gjort om til Eurospar i mars i fjor, Bunnpris Gourmet stengte dørene hos Kvistad Eiendom i fjor høst, og rett før jul var det også slutt for Coop Extra i Myra senter. Samtidig ventes to store butikketableringer det kommende året, det ene er at Rema 1000 skal etablere seg i nok en butikk på Finnsnes i et nybygg som er under oppføring på Meieritomta. Coop Extra skal også etablere en ny butikk i nye lokaler i Olderhamna.

– Hva betyr dette for dere?

– Det blir tøft med to nye etableringer innen ett år, og det kommer selvfølgelig til å merkes for oss alle. Samtidig ser jeg på all konkurranse som noe positivt, for det betyr bare at man må skjerpe seg og leverer på det man er god på — noe som gjelder alle.  Til syvende og sist er det opp til kundene å velge hvor de vil handle, sier Bergland.

– Hvordan er det å skulle konkurrere med en annen Rema 1000-butikk på Finnsnes?

– Jeg synes det er vel så bra som at det skulle vært en annen lavprisbutikk. Vi får jo noen å prate og planlegge litt med — noen vi rett og slett kan spille litt ball med. Det er bare positivt at vi blir representert med en til Rema 1000-butikk på Finnsnes.

Bjørn Åge Bergland roser sine ansatte opp i skyene for sin innsats. Det finfine påskeresultatet ble feiret med koldtbord. Foto: Privat