Det skriver Nye Troms.

– Jeg sluttet 1. april, og det er ingen aprilspøk engang, sier Leif Madsen til avisa.

For liten fortjeneste

Madsen og kona har hatt franchisen på Europris-butikken på Bardufoss siden 2005. Nå — etter 13 år — valgte de imidlertid å gi seg.

– Vi valgte å slutte på Bardufoss fordi det ble for mye jobb og for liten fortjeneste, spesielt siden vi også driver en stor Europris-butikk på Finnsnes. I oktober kjøpte jeg en ny varebil, og siden har jeg kjørt den 15.000 kilometer mellom butikkene. Det har blitt mange kilometer med kjøring og mye arbeid med blant annet å bytte og holde styr på varer for to butikker. Det har blitt for mye i en hverdag hvor vi også har barn vi skal følge opp, forteller han om årsaken til at han og kona nå kun skal drive én butikk framover.

Europris-butikken består selv om Madsen og kona gir seg. Europris-kjeden har nemlig gått inn og overtatt drifta selv. Ifølge Madsen ønsket Europris også å beholde alle ansatte i forbindelse med overtakelsen.

I nye lokaler i 2015

– Det var flere Europris-butikker som åpnet andre steder i landet samtidig som oss. Vi slo dem med over en halv million kroner på de tre dagene. Altså torsdag, fredag og lørdag, fortalte Madsen til Folkebladet den gang.

Ifølge regnskapstallene omsatte Europris-butikken på Finnsnes for vel 38,4 millioner kroner. Årsresultatet dette året ble et underskudd på vel 200.000 kroner. Europris-butikken på Bardufoss omsatte for knappe 26 millioner kroner i 2016, og endte med et årsresultat på minus 48.000 kroner.