Spørsmålet skal opp i helse- og kulturutvalget 12. april. I sakframlegget framkommer det at man anser dagens ordning, der plenklippinga utføres av sommervikarer i samarbeid med uteseksjonen, som uhensiktsmessig. Årsaken er at de ansatte ved uteseksjonen må bruke mye av sin tid til transport av sommervikarer og utstyr til klipping, dette på grunn av at ikke alle sommervikarer har førerkort — spesielt ikke for å kunne kjøre med tilhenger.

"Tidsforbruk på uteseksjonen til transport samt nødvendig vedlikehold av maskiner og utstyr til plenklipping er på omlag 350 timer per år. Det er uheldig at fagutdannet personell må brukes til transport og at annet vedlikeholdsarbeid må utsettes.", skriver saksbehandler Tor Langnes i saksframlegget.

Forslaget er derfor å hente inn pristilbud på plenklipping for sommeren 2018. Dette som en prøveordning, der det etter endt sesong evalueres og avgjøres om ordninga skal fortsette eller ikke.

Plenklippingsarbeidet utføres ved skoler, barnehager, kommunale boliger, sykehjem, kommunehus, sentrum og kirkegårder. Totalt er det snakk om et areal på rundt 67.500 kvadratmeter.