Ett år etter at Guy Hands tok over som Development Licencee for McDonald’s i Norge, Sverige, Danmark og Finland, er selskapet nå klart for å sette planene om ekspansjon ut i live. 100 nye restauranter skal på plass i Norden i løpet av de neste fem årene, og 200 nye i løpet av de neste ti årene.

– Det har vært en sunn markedsvekst på tvers av alle landene og vi ser et stort potensiale for vekst i alle de fire markedene i Norden. Vi er klare for å investere det som er nødvendig for å kunne benytte oss av det potensialet. I dag serverer vi 150 millioner gjester hvert år i Norden og målet er at vi skal nå 200 millioner gjester i året, sier Group CEO for McDonald’s Norden, Christer Åberg i en pressemelding.

20 nye restauranter

I Norge planlegger McDonald’s å åpne 20 nye restauranter over de neste fem årene.

– Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året. Alle de nye restaurantene vil være en del av vår satsning på en forbedret kundeopplevelse der vi tilbyr bordservering, har digitale bestillingskiosker og et nytt kjøkkenoppsett for å effektivt lage mat på bestilling. Vi tar servicen til neste nivå. Tilbakemeldingene på tilbudet så langt har vært veldig gode, og vi gleder oss veldig til å åpne enda flere fremtidsrettede restauranter i Norge, sier administrerende direktør for McDonald’s i Norge, Pia M. Mellbye.

Folk på farten

Per i dag har ikke McDonald’s-kjeden noen restauranter nord for Trondheim. Om den planlagte ekspansjonen vil endre på det er uvisst.

– Det er stor interesse for hvor vi skal åpne nye restauranter og det lokale engasjementet for dette er noe vi setter stor pris på. Vi kan imidlertid ikke si noe mer om de konkrete etableringsplanene de neste årene. På generell basis ser vi etter steder for nye restauranter hvor det er mye folk i farten og har et befolkningsgrunnlag/trafikkgrunnlag stort nok for en av våre restauranter, opplyser director of Marketing & Communications, Mette Vonen, til Folkebladet.