20.mars ble internatet til Senja videregående skole stengt på grunn av funn av brun pelsbille. Elevene fikk tilbud om å flytte til Tømmernesset leirsted, eller finne et eget alternativ. Aurora Isaksen valgte det siste alternativet.

– I og med at jeg har mye å gjøre på Finnsnes i ukedagene, måtte jeg finne eget sted på Finnsnes. Da var jeg nødt til å leie et sted å bo de to ukene vi ikke kunne bo på internatet. Den første i hver måned kommer regningen for internatet, og det gjorde det denne gangen også. Det var ikke trukket noe fra regningen, så vi må betale fullpris for ikke å ha bodd på internatet, det synes jeg ikke noe om, sier Isaksen til Folkebladet.

Flytte tilbake

I neste uke åpner skolen for at internatelevene kan flytte tilbake. Det ser Isaksen seg også nødt til å gjøre, men gleder seg ikke til det.

– Jeg vil fortsette å bo der, men gleder meg ikke til å komme tilbake. Jeg synes ikke noe om måten skolen har taklet hele greia på og kommunikasjonen mellom skolen og elevene synes jeg har vært dårlig. Jeg fikk for eksempel vite om skadedyrfunnet via andre elever, og ikke gjennom skolen. Jeg mener de ikke har sikret seg ved at alle elevene har fått løpende beskjed på det som har skjedd og det er for dårlig, sier Isaksen.

Tilbud

Rektor Stein Erik Svendsen kjenner seg ikke igjen i kritikken og sier at regningen ikke blir endret.

– Skolen ordnet et alternativt bo-tilbud til elevene, derfor får samtlige også en internatregning fra skolen.

– For de som ikke kan bo på Tømmernesset grunnet andre forpliktelser, gjelder dette for de også?

– Det går bussforbindelse som ikke er dårligere enn busstilbudet til skolen i Finnfjordbotn. Det var også bare tre dager før påskeferien og de som måtte bo et sted i påskeferien innlosjerte vi på Finnsnes.

Kommunikasjon

Svendsen mener kommunikasjonen har vært bra mellom skole og elevene.

– Vi aksjonerte veldig fort, og kan ha være noen glipper, men vi sendte ut brev til samtlige elever, og sende videre e-post til alle foresatte til de under 18, så jeg mener vi har kommunisert godt. I tillegg har det også vært gjennomført møter, men vi kunne ikke gitt mer info enn det vi har allerede har gjort. Noen vil ikke få dette med seg, men det må nesten falle på deres egen kappe, sier Svendsen.

Avviser rykte

Det har også versert et rykte på at skadedyr fra internatet ble funnet på Tømmernesset. Dette avkrefter Svendsen blankt.

– Vi har hatt god kommunikasjon med Tømmernesset og dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det er rett og slett et rykte som ikke er riktig, avslutter Svendsen.

TILBUD: Rektor Stein Erik Svendsen mener regningen er forsvarlig da samtlige fikk et botilbud på Tømmernesset leir. Foto: Linda Juanette Lande