Som kjent er det vedtatt at den nye brannstasjonen på Finnsnes skal bygges på Heimlymyra. Siden det nylig ble klart at prosjektet kommer til å sprenge ramma med minst 15 millioner kroner, benytter Terje Konradsen fra Lenviklista anledninga til å stille spørsmål om Heimlymyra faktisk er det riktige stedet å plassere brannstasjonen.

– Kanskje kan vi i stedet bygge stasjonen på Innerneset, sier Konradsen.

Han viser til området ved sjøen, mellom Rema 1000 og Olderhamna. Lenviklista-politikeren er nemlig av den oppfatning av at dette området er ideellt til å huse en brannstasjon.

– Det er sentralt, nært sjøen og — ikke minst — bedre tilrettelagt for atkomst og utfart, sier Konradsen.

Viktig nærhet til sjøen

Konradsen viser til det han oppfatter som kronglete forhold ved Heimlymyra, noe han tenker ikke er en fordel for brannvesenet i forbindelse med utrykninger. Trafikale utfordringer av samme skala ser han som ryddet av veien på Innerneset.

– Nærhet til sjøen er også et viktig argument, for med en en løfteanordning på plass er det bare et vips og så er brannvesenet på havet, sier Konradsen.

Han viser til at det er mye sjømat- og oljerelatert aktivitet i nærhet til regionen.

– Med nye Senja kommune har vi behov for en brannstasjon i nærhet til sjøen.

Konradsen peker også på ytterligere en fordel ved å legge brannstasjonen til Innerneset, og det at snø kan doses rett på havet i stedet for å mellomlagres i store dunger rundt om kring på Finnsnes.

– Jeg ønsker i hvert fall å utfordre ordføreren på om Innerneset kan være et alternativ.

– Aldri for seint

– Er det ikke i seneste laget å lansere et nytt alternativ til brannstasjonen nå?

– Det er aldri for sent, og her er det jo bare snakk om å se på om dette er en løsning som bør utredes, sier Konradsen.

Som kjent er brannstasjonsutbygginga allerede kraftig forsinket. Lenviklista-politikeren er likevel ikke redd for ytterligere forsinkelser dersom Innerneset-alternativet skal utredes.

– Om utbygginga utsettes i et halvt år, når vi med dette kan få en bedre løsning, betyr lite, poengterer Konradsen.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune.

Ved sjøen: Terje Konradsen mener det ville vært en stor fordel for brannvesenet å få en stasjon i nær tilknytning til sjøen. I så måte mener han Innerneset på Finnsnes er ypperlig. Foto: Maria Holm Simonsen