Det gikk altså ikke bedre enn at Bjørge Blekkerud kom tuslende over målstreken med rattkjelken i flere deler i forsøket på å bli bestemann blant de voksne rattkjelkesjåførene.

Tiende gang

Det er nå faktisk ti år siden Lona Renate Berg og mannen Odd-Arne Korneliussen startet opp med akekonkurransen på Bakkejord.

– Hvem ante at dette skulle bli så populært at det skulle bli arrangert i år etter år, ler Lona Renate.

På lørdag stilte det 21 voksne og 34 unger, etter at man for første gang har latt unger under 16 år får lov til å delta.

– Dette er faktisk ei tøff løype. Vi har ryddet skog i en trassè nedover som er én kilometer lang, og bruker blant annet skuter for å få den preparert til akekonkurransen.

Lone Renate forteller at det til tider går rimelig hardt for seg i den tildels bratte løypa.

– Denne gangen kom en mann ned med rattkjelken i flere deler, og det er ikke uvanlig at folk tipper rundt eller drar rett ut av løypa.

Lone Renate sier at hun husker at det tidligere har vært de som har pådratt seg ribbensbrudd – ja til og med et blått øye har det blitt etter en tøff tur i akebakken.

– Nå er det jo blitt så populært å bli med at nesten alle i området har kjøpt seg egen rattkjelke, og som man skjønner så kan det jo faktisk være greit å ha en i reserve også, ler hun som var den som startet det hele for ti år siden.

Premiering for de voksne

I år er det også innført premiering i de voksne klassene, noe som er finansiert med en startkontigen på 50 kroner hver på de voksne.

– Dermed kunne vi i år utdele litt over 500 kroner til vinneren i herreklassen, og det samme beløpet i kvinneklassen.

Og Lone Renate opplyser at i herreklassen ble årets vinner Tor Esben Nergård, og i dameklassen ble Anita Vaeng vinner.

– Dette har jo utviklet seg til å ble en kjempepopulær ting å innlede påsken med. Så de som har store planer om å vinne neste år får vel bare legge seg i trening med engang.