- Det var ingen dramatikk da hurtigbåten Fløyfjell torsdag kveld var i kontakt med et større isflak på tur fra Tromsø til Finnsnes. Samtlige passasjerer har det bra.

Det opplyser Troms fylkestrafikk på sin nettside.

Kunne ikke fortsette

Selskapet skriver at sammenstøtet med isflaket førte til at skroget fikk en liten skade, og båten kunne derfor ikke fortsette i rutetrafikk.

– Sammenstøtet kom overraskende på mannskapet. Dette var helt i ytterkanten av området hvor det bruker å være is. Vanligvis er det lenger inn i fjordene det kan være isflak, forteller daglig leder Steinar Mathisen i Boreal til Nordlys.

Mannskapet oppdaget isflaket rett foran båten akkurat da de skulle til å vri om lysbryteren for å se etter is.

- De rakk ikke å redusere farta noe før det smalt, sier han.

Etter sammenstøtet gikk hurtigbåten med redusert fart til Finnsnes. En undervannsinspeksjon avdekket at om lag en halv kvadratmeter av skroget har blitt bulket og er sprukket, og at det ble en liten lekkasje.

Tok inn vann

Båten har tatt inn rundt hundre liter sjøvann.

– Disse båtene er bygget med veldig sterke skrog, og har dobbel bunn, så det var aldri noen fare på ferde, sier Mathisen til Nordlys.

Han forsikrer at båten ikke var i nærheten av å kunne synke.

Han sier at hurtigbåtene i dag har gode regelverk som de bygges etter, og viser spesielt til regelverket om dobbeltbunn.

35 av passasjerene ble fraktet med taxi til Harstad etter sammenstøtet torsdag, mens resterende ble innkvartert på hotell, Troms fylkestrafikk.

Båten skal repareres i Harstad.