Et gammelt verksted på baksiden av Toyota-bygget i Botnhågen på Finnsnes har den siste tiden blitt pusset opp og gjort om til et moderne skadesenter med tipp topp moderne utstyr. Over ti millioner kroner er satset på bygg og utstyr, for at Bilbyen Skadesenter på Finnsnes skal ha den kvaliteten som kreves av kundene.

– For å få avtale med forsikringsselskapene i dag så må vi ha det utstyret som kreves og kompetente folk. Dette har blitt skikkelig bra. Vi har topp teknisk utstyr for å utføre arbeid innen karosseri, lakk og bilglass, og vi har faglærte medarbeidere, sier daglig leder Sten Johnsen ved Bilbyen Skadesenter.

Utvider

Det er konkurrentene Teknisk Bureau, Harila og Sulland som har gått sammen om et felles selskap under navnet Bilbyen Skadesenter. Selskapet åpnet sitt første skadesenter i Tromsø i 2012. Nå er altså en avdeling åpnet på Finnsnes og etter påske åpner Bilbyen skadesenter i Alta.

– Det har gått veldig bra i Tromsø, og det er derfor vi nå ønsker å utvide til flere steder i Troms og Finnmark, sier Johnsen.

1. februar var de syv ansatte på Finnsnes på plass.

– Vi har brukt den første måneden på å sette opp utstyr og å gjøre alt klart. Nå er vi i gang med å ta imot kunder, sier driftsansvarlig på Finnsnes Kristian Svendsen.

Marked

Johnsen sier de er sikker på at det er et marked for dette også på Finnsnes.

– Det er biler nok på Finnsnes, og det er marked for dette her. Det vet vi, det har vi undersøkt på forhånd, sier han.

Mandag var representanter for Harila, Sulland og Teknisk Bureau på Finnsnes for å se på den nye avdelingen. Samtidig markerte det den offisielle åpningen av Bilbyen Skadesenter Finnsnes.

– Det er fantastisk bra her. Det er lyst og trivelig og en veldig god avdeling, sier eier av Teknisk Bureau Oddvar Antonsen.

SAMMEN: Det er konkurrentene Teknisk Bureau, Harila og Sulland som har gått sammen om et felles selskap under navnet Bilbyen Skadesenter. På bildet: Delesjef Mona Klæbo og daglig leder Odd-Arild Nordseth fra Sulland, eier av Teknisk Bureau Oddvar Antonsen, plassjef Toyota Rune Pettersen og daglig leder Glenn Tore Harila fra Harila, og kunderådgiver takst Stian Didriksen, driftsansvarlig Kristian Svendsen og daglig leder Sten Johnsen ved Bilbyen Skadesenter. Foto: Susanne Noreng
KAKE: Som seg hør og bør på nyåpninger vanket det kake på de ansatte og gjester på Bilbyen Skadesenter Finnsnes mandag. Her er det driftsansvarlig Kristian Svendsen som serverer. Foto: Susanne Noreng