– Det var kjempebra. Det var deilig å være ute og le og ha det hyggelig. De hadde klart å bevare stemningen fra den gangen de var på TV, mente May Johnsen. Sammen med Mildrun Sletten, Karen Østrem og Oddlaug Jensen hadde hun tatt turen fra Brøstadbotn for å høre mye.

En så godt som fullsatt Kulturhussal tok i mot to gamle travere lørdag kveld. En av hovedårsakene til at Tore Skoglund og pianist Trond Myhre er tilbake i manesjen, er rett og slett mas fra omgivelsene. Det at sceneshowet har hatt livets rett kan lett rettferdiggjøres med solide publikumstall fra sør til nord de siste månedene.

– Utrolig artig

-  Fulle hus og flere ekstraforestillinger. Det har vært slitsomt, men utrolig artig. Et vanvittig oppmøte og utrolig hyggelig publikum over alt, fortalte Skoglund fra scenekanten på Finnsnes.

I tillegg til Skoglund og Myhre fikk publikum stifte nærmere bekjentskap med Hasse Torbjørnsen, Torgeir Schau, Charlotte Jensen og Lars Kristoffersen.

Erling Stangnes gestet også showet og dro det hele ned på lokalnovå med historier fra blant annet Mefjordvær. Latteren satt løst han forklarte hvordan man avholder «Kjøssekurs i Mefjordvær».

Flirte med

Publikum fikk det de kom for. Lunt, folkelig, varmt og lite selvhøytidelig.

Da Skoglund skulle takke for laget, var det imidlertid en damestemme som protesterte høylytt. Ut fra intet kom (ja gjett hvem) nemlig ei rappkjefta vaskedame som tok ei vandring blant publikum og traff flere kjente.

- Du store verden, er det deg? Det må være mange år siden vi så hverandre sist. Du holder deg utrolig bra, og det gjør sannelig kjolen din også, var en av de mange hilsener hun hadde. Skoglund fikk også sitt og flirte med.

ALLE: Fra venstre: Torgeir Schau, Erling Stangnes, Mossa, Trond Myhre, Tore Skoglund, Charlotte Jensen, Hasse Torbjørnsen og Lars Kristoffersen. Foto: Birger Caspersen
MOSSA: Mossa synes at både dama og kjolen har holdt seg godt! Foto: Birger Caspersen
KURS: Erling Stangnes beretter om Kjøssekurset i Mefjordvær. Foto: Birger Caspersen
FLIR: Det var mye fliring da Mossa og Tore Skoglund møttes. Foto: Birger Caspersen