Hjort, som er i advokatfirmaet Rekve, Pleym & co, forbereder erstatningskravet på vegne av omsorgsfirmaet Bo og Bistand AS på Finnsnes. Det skriver Nordlys.

Bo og Bistand AS er et av de andre omsorgsfirmaene som deltok i anbudskonkurransen i den mye omtalte innkjøpssaken. Kommunestyret i Lenvik vedtok i forrige uke å gå til politianmeldelse i innkjøpssaken etter at det ble konstatert omfattende brudd på anskaffelsesreglene og habilitetsreglene. Over fire å bevilget Lenvik kommune 14 millioner kroner til et firma hvor tidligere rådmannens sønn var involvert.

Hjort sier til Nordlys at anbudsprosessen har vært illusorisk.

- Ja, det er korrekt, det ligger i kortene. Det er avdekket at kommunen gjorde svært grove feil i denne saken. Anbudsprosessen har vært helt illusorisk, sier han.

Ber om fullt innsyn

Hjort har sendt et brev til Lenvik kommune hvor han ber om fullt innsyn i granskningsrapporten fra KomRev Nord.

- Vi må se nærmere på hva det innebærer for Bo og Bistand, som har kastet bort masse tid og krefter på å levere anbud hvor det ikke har vært kjørt en forsvarlig prosess, sier han til Nordlys.

Han sier videre at det er grunn til å tro at Bo og Bistand AS har blitt forbigått i konkurransen.

Rådmann i Lenvik kommune, Bjørn Fredriksen, sier til Nordlys at han er kjent med at det er et erstatningskrav under oppseiling og at de er forberedt på å håndtere det på en ryddig måte.