- Det var helt nødvendig å bygge om lokalene grunnet pålegg fra Arbeidstilsynet. Alle får nå tilgang til toaletter, garderober, kontorer og et allrom for spisepauser og møter, sier daglig leder Jon Kenneth Overgård ved Astafjord Vekst AS.

Rimelige lokaler

Formannskapet og flere inviterte fikk onsdag se at drøye hundre kvm. er bygd helt om ved industri og serviceavdelingen i Salangen. Hele bygget som tidligere huset mekanikerlinja ved Sjøvegan videregående skole ble for kort tid siden kjøpt fra fylkeskommunen.

– For oss er dette ei god investering med om lag 350 kvm. industrilokaler i tillegg for 2,7 millioner kroner noe som ikke er dyrt, forteller Overgård.

- Vi er nå herre i eget hus etter midlertidighet i leide lokaler. Vi skal levere gode attføringstjenester og tilbud til de som jobber her. Derfor er det viktig med trivelig og gode lokaler, sier styreleder Kjell Sverre Myrlund under åpningen etter ombyggingen. Han framholder at bedriften som investerer nærmere 3 millioner kroner med å kjøpe de gamle lokalene til mekanikerlinja ved Sjøvegan videregående skole og ved å bygge om administrasjonsdelen, skal være synlig i Salangen.

- Bedriften har utvikla seg veldig siden den spede starten i 1984 og har nå 100 ansatte i de fire vertskommunene. Utviklingen som har vært rivende skal vi være med på videre. Det ligger også planer for tilsvarende lokaler i blant annet Dyrøy og Lavangen, forteller styrelederen.

Før snorklippinga som for anledningen var et stykke blekk fra industriavdelingen, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo seg fornøyd med det hun hører.

- Vi er stolte eierkommuner og vertskap i Salangen og fornøyde med den jobben som har vært gjort over mange år. Dere har gjort noen vanskelige og tøffe valgt for å bli fremtidsretta. Dere et viktig tilbud for mange i vårt område, sier hun og klipper over blekket med et egnet verktøy.

Verdifull arbeidskraft

Under omvisningen inne i selve industrilokalet, forteller avdelingsleder Arvid Småriseth om virksomheten som leverer både mot bedrifts og det private markedet samt at de leverer tjenester mot NAV.

- Vi virker inn i en gråsone for folk med særlige behov i arbeidsmarkedet. Når vi klarer å produsere med overskudd, forteller det sitt om hvilken verdi denne arbeidskrafta har, sier han.

I de tidligere lokalene til mekanikerlinja leveres blant annet bilvask, mekaniske produkter, varmepumpemontering og service på hjelpemidler. - Til Finnfjord As har vi over åtte år levert 20.000 tappestenger som er produsert her på Sjøvegan, forteller Småriseth til et lydhørt formannskap. Han forteller om et svært godt samarbeid opp mot næringslivet i Salangen.