Borch foreslår å fjerne regelen om at det skal være minst 2,5 kilometer avstand fra hytta til nærmeste brøyta vei for å kjøre snøskuter. Folkebladet ville høre hva de andre politikerne på Troms-benken mener om forslaget.

Gjennomgang og oppfølging

Høyres Kent Gudmundsen ønsker like godt Borch velkommen etter.

For tidlig å svare nå

– Men hvordan stiller H seg til å fjerne 2,5 kilometergrensa slik Borch foreslår?

– Det er for tidlig å svare nå på om dette er løsningen. Vi må huske på at forskrift og lov skal gjelde for hele Norge. Det skaper utfordringer. Vi må ha et lov og regelverk på overordna nivå som samtidig skaper mulighet for tilstrekkelig lokalt skjønn. Det er dette som er balansegangen. Fra H har vi sagt at vi ønsker lokal forvaltning av lov om motorferdsel i utmark. Vi må finne en god balanse mellom det som er næringsretta og personbehov, sier han.

Må kunne dispensere

– I forhold til 2,5 kilometers grensa har det vært en utydelig praktisering og det har ikke vært rom for å dispensere. Vi må få en mulighet til å dispensere fordi vi har at langstrakt og ulikt land, det er ulike hensyn avhengig av hvor folk befinner seg, sier Gudmundsen.

– Vi skal vurdere det seriøst

Frp ønsker en liberalisering av forskrift og lovverk, men kan være bundet av de andre partiene i regjeringen.

– Jeg er kjent med at Sandra Borch kommer med forslaget. Jeg mener det samme som jeg sa i valgkampen at reglene for skuterkjøring er for komplekse og rigide. Forventningene i Stortinget var også langt mer tydelige liberaliseringer enn det som kom. Derfor er jeg ikke fornøyd, sier Per-Willy Trudvang Amundsen (Frp).

– Men jeg kan ikke på stående fot si at vi støtter forslaget, men vi skal vurdere det seriøst. Jeg skal ta det opp med vår energi og miljøfraksjon som har ansvaret, fortsetter Amundsen. Han innrømmer at de sitter i regjering med partier som står for en annen liberaliseringspolitikk rundt skuterkjøring enn Frp.

– Derfor har vi ikke fått fullt gjennomslag for det som skulle være Frp sin politikk, sier han.

Må ta opp med partiet

– Men jeg mener som sagt det er grunn til å se nærmere på forslaget. Jeg ønsker heller ikke et partipolitisk spill rundt dette forslaget. Kommer Sp med et godt forslag mener jeg vi må støtte det. Men først må vi se forslaget, sier Amundsen.

– Hva jeg sjøl mener er en ting, men dette er et spørsmål jeg må ta opp i partiet, sier Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

– Jeg skal se på forslaget når det kommer. Jeg mener det her er viktig å finne gode løsninger for hele landet, sier han.

Folkebladet lykkes ikke med å få kommenterer fra Troms Ap i saken.

Torgeir Knag Fylkesnes vil ikke tone flagg før har tatt opp saken med partiet. Foto: Martin Lægland