Det var onsdag politiet pågrep en person som hadde tatt seg inn på Apotek 1 valen på Amfi Finnsnes, for å stjele legemidler.

Politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Finnsnes lensmannskontor som forteller at det var en mann i 30-årene som ble pågrepet i det som fra politiets side beskrives som en dramatisk hendelse.

Ubehagelig

Ovesen sier han forstår ubehaget de ansatte måtte følt og de som var i nærheten hendelsen.

– Jeg kan godt forstå at butikkansatte oppfattet dette som en direkte ubehagelig situasjon. Politiet rykket ut og var på stedet rett etter henvendelsen. Mannen ble så tatt hånd om inne på Amfi før han ble ført ut og pågrepet rett utenfor senteret, beskriver politioverbetjenten.

Kjenning

Han kan også bekrefte at mannen er en kjenning av politiet.

– Det er mannsperson kjent for oss fra før av og som har tilknytning til området. Etter at vi gjorde våre undersøkelser ble han sluppet. Slik jeg har oppfattet det vil politiet motta en anmeldelse i løpet av dagen , sier Ovesen.

Ingen kommentar

Daglig leder på Amfi Valen Finnsnes, Vibeke Sandnes er ordnapp om hendelsen.

– Det vi ønsker å få frem er at alt av B-preperatene er innelåst og det var kalktabeletter mannen tok. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere saken, sier Sandnes i telefonen til Folkebladet.

B-preparater er medisiner som er vanedannende, men ikke fullt så sterke som A-preparater. Eksempler er valium, paralgin forte og sovemedisiner. Du må også vise legitimasjon når disse medisinene skal hentes.