Politiet er sparsom med opplysninger i saken. Jon-Kåre Granvin ved lensmannskontoret i Målselv forteller at siden etterforskningen pågår er det lite de vil fortelle.

En planlagt politiaksjon

I et boligfelt i kommunen kunne forbipasserende observere tre uniformerte politibiler ved en bopel

– Kan du si noe om hvorfor politiet bevæpnet seg?

– Dette er en pågående sak. Hvis vi har grunn til å tro at det er våpen av noe slag tar vi våre forholdsregler Og det behøver ikke være skytevåpen det er snakk om. Situasjonen gjorde at vi tok beslutningen om å bevæpne oss i går, svarer Granvin.

– Var det en planlagt aksjon fra politiet?

– Ja, det var en planlagt aksjon i en sak vi arbeider med, sier han.

Pågrepet uten dramatikk

Tirsdag kveld gikk politiet ut med at det dreier seg blant annet om narkotika og at det gjensto det ransaking av adressen.

– Ble det gjort noen beslag i går kveld?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Granvin.

Granvin forteller at det kom to politipatruljer i tillegg til at det var en UP-patrulje i området.

– Så dere anså dette til å være en rimelig alvorlig sak?

– Det kommer an på hvordan du definerer det. Når vi beslutter å bevæpne oss er det som regel alvorlig. Og da kommer det også flere enn bare én patrulje. Men pågripelsene foregikk uten dramatikk, sier han.

Vurdere forlenga varetekt

– Sitter de pågrepne fortsatt i varetekt?

– Ja, de sitter fortsatt i varetekt og vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi må se på utfallet av avhørene før vi tar stilling til om det kan bli forlenga varetektsfengsel, sier han.

Politiets innsatsleder på stedet fortalte tirsdag kveld at aksjonen pågikk fra 19.00-tiden, og at politiet hadde pågrepet tre personer på bopel og i umiddelbar nærhet. Det skal heller ikke ha vært noen fare for publikum under aksjonen.