Militærøvelsen Joint Reindeer braker løs i neste uke. I en melding på sin Facebook-side varsler Statens Vegvesen Vegtrafikksentralen region nord at militærøvelsen vil medføre redusert fremkommelighet i deler av Ofoten og Indre Troms.

"Dessuten starter forflytning av personell og materiell allerede i morgen onsdag, på strekningen E10 Bogen-Bjerkvik og E6 Bjerkvik-Setermoen. Vær oppmerksom på mye militær trafikk disse dagene.", heter det i Facebook-meldinga.

Spesielt berørte kampsoner

Under selve øvelsen i neste uke er det fylkesvei 84 (Sørreisa-Fossbakken, Lavangen), fylkesvei 851 (Sjøvegan, Salangen-Brandhaug, Bardu) og fylkesvei 153 (Fagertun, Salangen-Kistefossen, Bardu), samt E6 fra Bjerkvik til Setermoen, som er spesielt berørt. Dette ettersom de er kampsoner de ulike dagene.

"Trafkken skal ikke holdes igjen i mer enn inntil 20 minutter, men kombinert med nedsatt hastighet enkelte strekninger og mye militær trafikk, bør man forberede seg på at det tar lenger tid å komme seg fra A-B.", opplyser Statens Vegvesen.

Etaten håper på en så smidig som mulig trafikkavvikling under Joint Reindeer.

Stor øvelse

5200 soldater deltar i øvelsen, av dem er 350 fra USA og Nederland.

Målet med øvelsen er å øve Brigade Nords bataljoner i såkalte taktiske samvirkeoperasjoner. Øvelsen skal også bidra til NATOs godkjenning av Telemark bataljon med støtteavdelinger.

Selve øvelsen skjer 5. til 13. mars i Gratangen, Lavangen, Salangen og Bardu. Det vil også være en del militær aktivitet i Evenes-området.

Joint Reindeer er den nest største øvelsen i Norge i år. Til høsten arrangeres den største, Trident Juncture, som er en NATO-ledet øvelse. Da skal rundt 35.000 soldater fra inntil 30 land delta. Denne øvelsen foregår i Sør-Norge.