Tas av lufta inntil videre

Grunnet "tøff konkurranse" stoppes TV3s sendinger av programmet om Salangen-Nyheter. De fire siste episodene vil heller blir sendt på et senere tidspunkt.

Av lufta TV3-serien om Jon Henrik Larsen og hans Salangen-Nyheter har ikke fått så høye seertall som det TV3 håpet på.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

I slutten av januar startet TV3s dokussåpe om Salangen-Nyheter, og siden den gang er fire episoder om Jon Henrik Larsen og hans hverdag i mediehuset presentert for tv-seerne. Nå blir det imidlertid en pause i sendingene av programmet. Det ble opplyst på TV3s Facebook-side mandag.


Hadde førpremiere på ny TV-serie fra Salangen

Neste uke er det premiere på TV-serien om Salangen-Nyheter. Men allerede i går var det snikpremiere på Sjøvegan.

"Grunnet tøff konkurranse for Salangen nyheter har vi valgt å dele sesongen i to. De fire siste episodene av programmet blir dermed satt opp på et senere og mer gunstig tidspunkt. Tusen takk til alle som har fulgt serien så langt og for alle de fine tilbakemeldingene", het det i Facebook-meldinga.

Ikke så høye som håpet

Folkebladet har henvendt seg til TV3 for å høre mer om hva som ligger bak avgjørelsen om å dele serien om Salangen-Nyheter i to. Kommunikasjonssjef Line Vee Hanum skriver dette i en epost.

«Vi syns at Salangen-Nyheter har blitt et veldig fint program, og det har også fått god medieomtale. På grunn av OL og ellers tøff konkurranse om TV-kvelden har ikke seertallene blitt så høye som vi håpet på, og da er det naturlig at vi finner et nytt sendetidspunkt for serien.»


VG: - Litt utvannet og agurkaktig

Salangen-Nyheter får terningkast 3 av VG.

Hun opplyser at det ikke er bestemt ennå når de fire siste episodene blir sendt.

Spredt utover året

Salangen-Nyheter sjøl har omtalt TV3s avgjørelse om å dele sesongen i to, og her fremkommer det at Jon Henrik Larsen ikke ser på ståa som noe negativt.

– Dette vil jo i praksis si at vi får masse god Salangen-reklame spredt utover året i beste sendetid på TV3, sier Larsen fornøyd.