Mannen i begynnelsen av 40-årene er av Senja tingrett dømt til 21 dager fengsel.

Årsaken er en hendelse som fant sted ei maihelg i fjor. Denne helga hadde lenvikmannen og kona et vennepar på besøk for litt taco, drikke og hyggelig prat. Utpå natta eskalerte det imidlertid til å bli litt mindre hyggelig. I dommen fra Senja tingrett beskrives en krangel mellom mannen og kona, som etter hvert utviklet seg til høylytt og hysterisk roping og skriking. Det var etter dette at mannen satte seg i bilen og kjørte av gårde — til tross for at han hadde nytt alkohol.

Mannen, som var på besøk, ringte politiet.

Promille på 1,91

Politiet fant bilen parkert med lenvikmannen sovende inni. Blodprøver av mannen avdekket en promille i blodet på 1,91.

Da saken gikk for retten erkjente han likevel ikke straffeskyld for å ha kjørt i fylla. Mannen forklarte at han aldri ville kjørt bil i påvirket tilstand, men sa samtidig at han ikke kunne utelukke at det var det som hadde skjedd denne natta. Mannens teori var imidlertid at det var mannen, som hadde vært på besøk, som var den skyldige. Og dette fordi det av flere grunner var en hevnaksjon mot han selv.

Selv om hun mente å ha hatt en black-out, eller muligens et epilepsianfall, den aktuelle natta mente kona det samme.

Konas forklaring omtales imidlertid som oppkonstruert og tilpasset i dommen. Tingretten fester heller ikke lit til mannens forklaring om at det var kompisen som hadde kjørt bilen, blant annet med bakgrunn i at det var denne mannen som tok kontakt med politiet.

"Det fremstår som helt usannsynlig at XXX selv skulle kjøre i påvirket tilstand med den risiko det medfører, gå tilbake til tiltaltes bolig, for deretter å ringe politiet og varsle om alkoholpåvirket kjøring», poengteres det i dommen.

Retten fant mannen skyldig i promillekjøring.

Fri for førerkort

I forbindelse med straffutmålinga pekes det på at kjøringa fant sted over bare omlag hundre meter, og det på en blindvei som midt på natta er lite trafikkert og beferdet. Retten viser med det til at det ikke foreligger noen skjerpende momenter ved selve kjøringa.

Hovedregelen er imidlertid at kjøring med promille over 1,2 skal straffes med bot og ubetinget fengsel. Retten har ut ifra det konkludert med at det er riktig å sette straffen til 21 dager fengsel, samt 35.000 kroner i bot.

Mannen mister i tillegg retten til førerkortet i to år.