Troms

13:31

Harstad: Politiet melder at brannen i eneboligen i Gangsås i Harstad er slukket. Boligen er totalskaddet.

10:06

Gangsås, Harstad: Det meldes om røykutvikling i et bolighus på Gansås i Harstad. Ingen beboere hjemme. Klokken 10.45 melder politiet at brannvesenet fortsatt jobber med slukking. "Huset anses som totalskadd. Det er per nå ikke fare for spredning", skriver Troms politidistrikt på Twitter. Sak vil bli opprettet og etterforsket. Årsaken til brannen er ukjent.

23:51

Skånland: Troms politidistrikt melder om at det har vært en elgpåkjørsel, buss mot elg, ved Boltåskrysset i Skånland. Ingen personskade, og elgen løp fra stedet. "Vilnemnda vil bli varslet", skriver politiet på Twitter.

Norge

09:01 2017 bød på en solid nedtur for matvarekjeden Rema 1000. "Et annus horribilis", skriver Nettavisen om at kjeden opplevde en nedgang i markedsandelen på 0,99 prosentpoeng i fjor. Les mer her.

08:55 Jordmødre mener føde- og barseltilbudet i Norge blir nedprioritert, og er svært bekymret for konsekvensene. Det skriver VG.

– Norge har vært et foregangsland med lav spedbarns- og mødredødelighet de siste tiårene. Nå må vi ikke sette dette i spill med å bygge ned jordmortilbudet på sykehusene og kommunene, sier lederen av Jordmorforbundet til avisa. Les mer her.

06:10 Et trebygg i Hasleveien i Oslo er overtent. Det skriver VG.

- Det brenner godt, og brannvesenet frykter nå at det skal spre seg til et nærliggende trehus. Husene skal i utgangspunktet være ubebodd, men det er en mann som skal ha tatt seg ut av det brennende huset. Det er mulig han har hatt tilhold der, sier operasjonsleder Christian Krohn Engseth til VG ved 06.15-tiden.

05:35 Det pågår fortsatt megling mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og LO Stat/YS om nye tariffavtaler for Bane NOR. Partene har sittet sammen hos Riksmegleren siden torsdag formiddag. Meglingsfristen utløp ved midnatt, men meglingen fortsetter altså på overtid tirsdag morgen.

"Skulle meglingen ikke føre fram, blir 101 medarbeidere i Bane NOR tatt ut i streik. Dette vil innebære at togtrafikken på Gjøvikbanen stanser fram til kl. 14 i dag", melder Bane NOR på sin nettside.

Tidspunkt for en eventuell stans vil bli kunngjort her på banenor.no og gjennom media.

05:10 En mann omkom i en snøscooterulykke ved Gaustablikk i Øst-Telemark mandag kveld. Politiet i Telemark melder i en Twitter-melding natt til tirsdag at ulykken skjedde under arbeid i alpinbakken i Gaustablikk. "Forulykkede er en svensk mann i begynnelsen av 20-åra. Pårørende er varslet", skriver politiet. Foreløpige undersøkelser på stedet tyder på at scooteren har kjørt på en gjenstand. Arbeidstilsynet vil bli varslet.

05:03 Politiet i Østfolds operasjonssentral melder på Twitter at de ikke har noen formening om årsaken til brannen som brøt ut i et forretningsbygg i Råde noen timer tidligere. Bygget var i full fyr, men rett før klokken 05.00 meldte politiet at brannen var under kontroll. Åstedet vil bli undersøkt av kriminalteknikere så snart det er mulig.

04:25 Mannen, som er siktet for å ha drept en mann i Ålesund mandag, erkjenner å ha forårsaket dødsfallet, men hevder det skjedde i selvforsvar. Det skriver TV2. Les mer her.

00:23 En kvinne i 30-årene har stjålet og oppført seg truende i en kiosk på Torgallmenningen i Bergen. Politiet kom til stedet, men kvinnen klarte ikke å følge pålegg. Dermed ble hun satt i drukkenskapsarresten og anmeldt for ordensforstyrrelse og vold mot ansatte i kiosken.

Verden

09:01 Krigen i Afghanistan har drevet rundt 20.000 mennesker på flukt hittil i år, viser en rapport fra FNs nødhjelpskoordinator. I gjennomsnitt flykter 385 afghanere fra hjemmene sine hver dag, de fleste fra de østlige og vestlige regionene i landet. Det skriver NRK.

03:00 følge lokale medier kan så mange som 30 personer ha mistet livet i mandagens kraftige jordskjelv i Papua Ny-Guinea. Skjelvet rammet de to provinsene Southern Highlands og Hela, hvor avisen Post Courier skriver at henholdsvis 13 og 18 personer omkom. Det melder NTB.

02:40 To blindpassasjerer mistet livet da de falt fra et fly rett etter at det tok av fra byen Guayaquil i Ecuador. De to mennene har tilsynelatende forsøkt å gjemme seg i hjulrommet på flyet, som var på vei til New York, skriver avisen El Universo mandag.

00:37 En stor politiaksjon pågår i sentrale Sandviken i Sverige. Ett bolighus er sperret av. Politiet har vært på stedet hele natta, men er ordknappe om hva som foregår. – Vi undersøker en grov forbrytelse, sier Susanne Sjögren fra politiet til Aftonbladet.