De 80 nye stolene til Medby kapell ble første gang tatt i bruk under en gudstjeneste tidligere i februar. Da kunne kirkegjengerne for første gang på 67 år sette seg ned på spiller nye stoler.

Ber om tilskudd

I en søknad til Torsken kommune påpeker styreleder Monica Almestad og kasserer Olav Vegge i styret til Kirkelaget Medby kapell at stolinnkjøpet, som beløper seg til 157.500 kroner, var både påkrevet og nødvendig. Mesteparten av kapellets oppsparte midler har gått til innkjøpet, mens 120.000 kroner dekkes gjennom banklån. I den anledning spør styret pent om et kommunalt stoltilskudd på 15.000 kroner, spesielt med tanke på at kapellet ikke har fått noen tilskudd fra kommunen de fire siste årene.

Innstiller på avslag

Sett på rådmannens innstilling til formannskapet i Torsken, kan det imidlertid se dårlig ut. Rådmann Lena Hanssons anbefaling til politikerne er nemlig å avslå søknaden.

«De fleste bygder har kirke eller kapell, og disse drives hovedsaklig på dugnad, med kirkekaffe, basarer og lignende. Gid det tilskudd til en forening, vil det framover komme mange søknader fra alle kirkeforeninger, venneforeninger og lignende», poengterer Hansson i innstillinga.

Rådmannen er altså redd for at et innvilget tilskudd vil utløse et skred av nye søknader. Dette er imidlertid ikke den eneste grunnen til at rådmannen gir tommelen ned.

«Torsken kommune har over år hatt en anstrengt økonomi, og det må fortsatt vises måtehold for å ta ned tidligere års underskudd».

Formannskapet i Torsken behandler søknaden 27. februar.