– Utrolig mange muligheter

– Det gjenstår litt forhandlinger om vilkårene før det har landet helt, sier Uthaug.

– Du regner med at det går den veien at du tar jobben?

– Ja, jeg tror jo det. Jeg føler ikke at vi er på hver vår planet for å lande de siste detaljene for å si det sånn, sier Uthaug.

– Du har hatt jobben som rådmann siden nyttår. Hva tenker du i forhold til å gå videre?

– Jeg synes det har vært kjempespennende. Jeg tror det ligger utrolig mange muligheter i Dyrøy. Vi har mange dyktige folk og det er en oversiktlig og grei kommune å forholde seg til. Vi kan fort avdekke hvor skoen trykker og hvor en skal sette inn ekstra innsats og ressurser, sier Uthaug.

– Du har ikke gått inn den letteste jobben ved å gå inn som rådmann i Dyrøy?

– Nei, men det er nok litt generelt for alle rådmenn i mindre kommuner. Det er en omforent sak i Dyrøy, både administrativt og politisk at vi skal ha fokus på fremtiden og legge bak oss det som har vært. Det er vedtatt en omstilling i kommunen der prosessene er i gang. En har lett etter de gode løsningene og det som kan bringe Dyrøy kommune videre, svarer han.

– Er du en fyr som liker utfordringer?

– Ja, det gjør jeg absolutt, det er ikke noe problem, svarer Uthaug kontant.

Tar begge jobbene

Ved at Uthaug går inn som rådmann betyr også sparte utgifter for kommunen. Han tar nemlig både rådmannsjobben og ansvaret for den kommunalsjefjobben han fikk i fjor høst.

– Jeg tenker i hvert fall at det blir sånn ut dette året. Så får vi eventuelt se hva vi gjør når omstillingene skjer på de øvrige områdene. Vi vil se om vi greier å løse det med de ressursene vi har. Dette er jo ei stilling som ikke har eksistert. Så kan det hende at noe som var tiltenkt innenfor denne sektoren kan flyttes over til en av de andre. Det er noe vi må se på. Vi prøver jo å ta ned kostnadene, da er det naturlig å se på denne biten også, sier han.

– Vi har fått en solid og fremoverlent rådmann i Uthaug. Han har en type kompetanse som vi har bruk for og han er allerede godt i gang med jobben som rådmann. Vi har vært så heldig at vi allerede har fått jobba i lag. Vi vet hva han står for og dette er et godt valg for Dyrøy. Han har allerede tatt grep i jobben, vi er kjempefornøyd, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).