Helt siden Mattilsynet etablerte seg på Finnsnes i mai 2004, har etaten holdt hus i lokaler i Storgata, vis a vis Cirkle K. Nå er Mattilsynet imidlertid igang med å flytte inn i bygget til Kvistad Eiendom Hamna AS i Olderhamna.

– Nå var kontraktene gått ut, og det er en trend over hele landet for Mattilsynet at vi skal inn i nye, tidsriktige lokaler, sier sekssjonssjef Hilde Haug.

Åpent landskap

Basis for de nye lokalene skal være større muligheter for samhandling.

– Og det har dere funnet her?

– Det har vi etter en god anbudsrunde, smiler Haug.

– Hva er den største forskjellen med de nye lokalene kontra de gamle?

– Her er det en åpen kontorløsning, slik at der vi sitter i lag er en stor arbeidssone. Vi har også i større grad fått spesialrom, som vi kan bruke når vi skal gjøre ulike aktiviteter. I de nye lokalene kommer vi i større grad til å bevege oss rundt i løpet av dagen og bruke de rommene som er best egnet for de oppgavene vi skal gjøre, sier Haug.

For øyeblikket pågår det arbeid for å tilpasse nylokalene til Mattilsynets behov, men det er ikke lenge til etaten offisielt flytter inn i bygget.

– Linjene er oppe og går her klokken 14.00 på mandag, så da er vi offisielt flyttet inn. Selvfølgelig blir det nok en periode med pappesker, for det tar tid å rydde et vel 13 år gammelt liv i de forrige lokalene, sier Haug.

Mange endringer

Mattilsynet har vært gjennom en del endringer de siste årene i form av omorganiseringer. I dag er avdelinga på Finnsnes en felles enhet med avdelingene på Storslett og i Tromsø. Denne igjen er organisert under en felles avdeling for Troms og Svalbard.

– Her på Finnsnes er vi for øyeblikket 17-18 ansatte. Nå er det alltid noen som er ute på oppdrag, og vi har også en god del folk stasjonert i kjøttkontrollen i Målselv, men alle er en del av det samme kontorstedet.