Slik gikk det til at 40 damer på quiltsamling på Finnsnes hotell fredag fikk overraskende besøk av Sørreisa mannskor.

– Da jeg vant hjemmebesøket av Sørreisa mannskor, tenkte jeg at dette skulle bli spennende, men så kom jeg til å tenke på quiltsamlingen vi skulle ha. Da bestemte jeg meg for heller å dele gevinsten min med alle deltakerne på samlingen, forteller Line Lorentzen. Og det gjorde hun.

Idehuset

Quiltesamlinga startet torsdag i 11-tiden, da første deltakerne ankom. Foruten Finnsnes er deltakerne fra Lofoten i vest, Kristiansund i sør og Alta i nord.

Dette er en husmorferie, må vite. Her treffer damene mange andre med samme interesse som dem selv. Her kan de lære av hverandre, enten de har sydd i mange år eller er relativt ferske. Og ikke minst, de hygger seg sammen.

Fredag kveld var det duket for den store overraskelsen, da kom det plutselig en masse mannfolk inn i systua. Dirigent Oskar Larsen introduserte Sørreisa mannskor og fortalte at de hadde gledet seg stort til å få treffe så mange damer.

Første sangen var Carolina av Bjørn Afzelius, fulgt av Mesterkokken og Sjømann og vannseng av Øystein Sunde. Så fulgte Sjømannsbrud av Vazelina Bilopphøggers, Helge Stangnes Kjøssekurs til de avslutta med Små ord av Halvdan Sivertsen.

Alle introdusert av Oskar Larsen på hans lune og humoristiske måte. Line Lorentzen takka Oskar Larsen så mye for en hyggelig sangopplevelse og bød på kaffe og deilige kaker.

Kom helt fra Kristiansund

Ingrid Olavsdotter-Nesland hadde tatt vegen til Finnsnes helt fra Kristiansund og det er fjerde gangen hun er her.

– Disse samlingene annonseres i vårt fagblad, men det ryktes også i miljøet. Dette opplegget har et meget godt renomme og det er fjerde gangen jeg er med her. Dette har vært en inspirasjonshelg for meg og her har jeg truffet gamle kjente quiltere og blitt kjent med nye. Her har jeg sett hva de syr, her har jeg diskutert stoff og mønster, jeg har fått inspirasjon og har utviklet meg videre. Det er veldig viktig med slike treff og dessverre har vi ikke noe slikt i Kristiansund, forteller hun.

Kreativitet

En annen av deltakerne på samlingen var Bente Baastad Lie. Hun har holdt på med quilt i 20 år, og er medlem av den llokale foreninga Quiltesnella, som sammen med Idéhuset Arctic Quilter står bak quiltesamlingen.

– Det er veldig fint å være sammen med andre og man lærer utrolig mye av hverandre. I vår forening møtes vi første onsdagen i måneden, men de mest interesserte møtes hver onsdag og vi har også syhelger, sier Baastad Lie som synes quilting er fantastisk morsomt og hyggelig å holde på med. Quilting setter krav til din fantasi og kreativitet, sier hun. .

Lørdag brukte deltakerne til noe som heter «Vis og fortell». Da viste mange fram sine produkter og fortalte hvordan de er blitt laga. De aller fleste har med seg sine egne symaskiner, men de som reiser lengst får låne av butikken.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på

Det må en del hender til skal man få til en slik samling. Her er noen av dem. Fra venstre Jannicke Myrvang, Kirsten Lyngås, June Tangen, Evy Borhaug, Line Lorentzen, Randi Tråsdahl, Marit Sørensen og Greta Tøllefsen. Foto: Birger Caspersen
Bente Braastad viser en del av det som skal bli til et stort teppe. Foto: Birger Caspersen