I desember i fjor vedtok Bardu kommune en ny forskrift for løypenett for snøskuter. De nye endringene består i hovedsak av en presisering av fartsbegrensninger på de ulike løypene samt innføring av et gebyr på 200 kroner per sesong for å bruke dem. Kommunen har ansvar for skilting og merking av løypene men kan sette dette bort til organisasjoner.

Videre er to nye løyper lagt til nettet. Det gjelder ei løype fra Solbakken i Salangsdalen til Sverrevatnan, tillatt brukt fram til og med 25. april og med kjøreforbud om natta. Den andre nye delen er en forlengelse av Altevatnløypa fra Ostuelva og over Leinavatn med avstikker til Lappbuktra og Maisabukta.

Denne har det vært en del strid om, der det har blitt levert innsigelser. Ei løype til næringsformål til Paradisbukta er ikke åpen for rekreasjonskjøring, men krever særskilt tillatelse. Når løypene åpner, inviterer kommunen, Bardu Motorferdselsforening, Villmarkstur, Fjellguiden og Troms Utmarksservice til åpning av rekreasjonsløypene. Den finner sted på åpningsdagen ved endepunktet på Leina.