Nyhetsdøgnet mandag 22. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.

ANMELDT: En mann i 40-årene er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.  Foto: Illustrasjonsfoto

nyheter

21.09

Sortland: melding om brann i hus i Vesterlandet. Nødetatene er på vei til stedet. Obsevert flammer i kjelleren. Brannvesenet har startet innsatsen, opplyser politiet. Klokken 22.50 opplyser de videre at brannvesenet melder at de har kontroll på brannen. Har fått slukket brannen, driver utlufting av kjeller. Skadene skal være begrenset til kjelleren.

14.31

Olsborg/Moen: Trafikkontroll i Sollia. 33 kontrollerte kjøretøyer. Ingen reaksjoner, opplyser politiet på Twitter.

12.46

Harstad: En 27 år gammel mann er i Trondenes tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for seksuell omgang med barn under 14 år og 16 år og voldtekt. Dommen falt fredag. Mannen må i tillegg til fengselsstraff betale 275.000 kroner i oppreisning til de to fornærmede, melder Vesterålen Online.

Det var statsadvokaten i Nordland som hadde tatt ut tiltalen mot mannen. Strafferammen var på inntil 15 års fengsel.

I tingretten ble det spilt av et opptak av et dommeravhør av den yngste jenta som var under 14 år da forholdene skjedde. Hun fortalte at hun kom i kontakt med mannen gjennom sosiale medier, og om hvordan hun skulle bli med han hjem for å ha sex med ham som betaling for snus i mars 2015.

09.57

Tromsdalen: Troms politidistrikt melder på Twitter at de har bøtelagt en bilist i Tromsdalen etter en trafikkontroll. Ifølge politiet ble personen bøtelagt for kjøring mot skilt.

08.40

Narvik: Politiet har pågrepet tre menn etter en voldshendelse i en bolig i Narvik i Nordland mandag morgen. En person er fraktet til sykehus.

De tre pågrepne mennene er mellom 20 og 50 år gamle. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Tommy Bech, opplyser overfor NTB at en fjerde mann i 30-årene er fraktet til Narvik sykehus. Skadeomfanget er ikke kjent.

Politiet rykket ut til boligen i Fagernes etter de ble varslet om bråk på adressen klokken kvart på sju mandag morgen. De tre pågrepne er siktet for vold.

– Vi er på stedet for å gjøre undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, sier operasjonslederen.

23.30

Lyngseidet: Trafikkontroll: En mannlig fører i 40-årene er siktet for ruspåvirket kjøring. Anmeldes også for å kjøre uregistrert motorvogn og kjøring uten gyldig førerkort. Kvinnelig passasjer anmeldes for bruk og besittelse av narkotika.

Norge:

Mann pågrepet etter boligran

Politiet har pågrepet en mann i 20-årene fra Elverum-distriktet etter at en person ble ranet hjemme lørdag kveld.

Mannen blir avhørt mandag. Den videre oppfølgingen av saken blir foretatt av Elverum politistasjonsdistrikt.

Verden:

Budsjettavstemning utsatt

Senatet i USA har utsatt avstemningen om å sikre finansieringen av statsapparatet for å få slutt på den pågående budsjettkrisen.

Ifølge amerikanske medier er avstemningen utsatt til klokka 12 lokal tid. Den skulle egentlig ha funnet sted klokka 1 natt til mandag.

Flere drept i bombeangrep i Thailand

Minst tre personer er drept og 18 skadd i et bombeangrep på et marked i den sørlige Yala-provinsen i Thailand, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Kriminelle plasserte en bombe på en motorsykkel og satte den ved siden av en vogn på markedet, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene.

Lektor advarer mot kjedelig lek

Mange barn opplever utetiden i barnehagen som kjedelig fordi de voksne mangler kompetanse på kreativ utelek, sier førstelektor Trond Løge Hagen.

– Mange barnehager har en detaljert plan for ulike aktiviteter knyttet til det pedagogiske innholdet når barna er innendørs, men er vage og generelle når det kommer til hva de skal gjøre når barna er ute.

Tigre og bjørner reddet i Texas

To hvite tigre og to bjørner er tatt hånd om av veterinærer etter en razzia hos en privatperson i Texas i USA.

Eierne av dyrene skal ha manglet de nødvendige tillatelsene til å ha dem hjemme hos seg. Razziaen var en fellesinnsats mellom politi, føderale dyreforvaltere og en dyrevernsorganisasjon.