Det sier Salangen-gründeren til Folkebladet etter at det fredag kom det frem at fylkesråd for kultur og næring i Troms, Sigrid Ina Simonsen, anbefaler at fylkesrådet avslår søknaden til Miki-senteret.

Planer

Årsaken til at Simonsen ikke anbefalte støtte gikk blant annet ut på at det ikke fantes gode nok planer for finansiering av videre driftfase, at den var i strid med EØS-avtalens regler om offentlig støtte samt i strid med forskriften om distrikst- og regionalpolitiske virkemidler. Larsen mener Simonsen har tatt med seg feil informasjon når hun la grunnlaget i fremlegget.

Avtaler

Selv om Simonsen i saksfremlegget sier det ikke forelegger noen skriftlige avtaler vedlagt søknaden, forteller Larsen at de har på plass flere avtaler.

Eget selskap

Larsen mener fylkesråden ikke har forstått at det er Miki-senteret som har sendt inn søknad og ikke Salangen-Nyheter AS. Medieselskapet fikk forprosjektet med å utvikle ideen, men deretter ble det opprettet et eget selskap.

Han håper nå politikerene vil sette seg godt inn i saken før den skal opp på Troms fylkesting i neste uke.

– Det er beklagelig om de ikke vil støtte Miki-senteret. Jeg mener det neppe er i tråd med regjeringens ønske om å få flere personer ut i arbeid. Jeg håper politikerene kjenner sitt samfunnsansvar og stiller spørsmål ved fremlegget, avslutter gründeren.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en ny kommentar fra fylkesråden Sigrid Ina Simonsen om saken.