Det var i fjor sommer at de to mennene i midten av 20-årene, begge to fra Tromsø-området, skal ha kjørt i fylla på Sør-Senja. I tiltalebeslutninga opplyses det om utåndingsprøver, som avdekket at den ene mannen skal ha hatt en promille på 2,33 og den andre 1,92.

Begge mennene er tiltalt for promillekjøring. Den ene mannen — bileieren — er i tillegg tiltalt for å ha medvirket til den andre mannens promillekjøring. Den andre mannen, som opprinnelig var passasjer, skal nemlig ha overtatt kjøringa og ført bilen til tross for at også han skal ha vært påvirket av alkohol.

Mannen som overtok rattet er også tiltalt for å ha brutt veitrafikklovens paragraf om at enhver skal ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt.

"Dette idet han holdt for høy hastighet etter forholdene på stedet og lovlig fartsgrense, slik at han i en høyrekurve mistet kontroll over kjøretøyet oghan kjørte av veien slik at det oppstod skade på både ham selv og passasjer i bilen samt at bilen ble totalskadet", heter det i tiltalebeslutninga.

I tiltalebeslutninga tas det forbehold om å legge ned påstand om tap av førerrett for begge mennene.

Saken er berammet til Senja tingrett 14. februar.